Ruud Vonken presenteert zijn eigen gebouwde gitaar

BUDEL – Zoals enige tijd geleden in HAC Weekblad te lezen was, bouwde gitaarleraar Ruud Vonken in bijna een jaar tijd zijn eigen gitaar. Onder bezielende leiding van Frans (Lutherie van Oosterhout) is vorige maand het project volbracht. Er waren specifieke wensen waaraan het instrument zou moeten voldoen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de gitaar een beetje geïnspireerd is op instrumenten van de beroemde Australische gitaarbouwer Jim Redgate.

Een gitaar wordt gebouwd met specifiek geselecteerde houtsoorten die samen met de bouwwijze voor een groot deel het geluid bepalen. Omdat het natuurlijke materialen zijn kun je nooit precies weten hoe het uit zal vallen. Het uiteindelijk resultaat overtrof alle verwachtingen. Op zondag 20 november om 11.30 uur wordt de gitaar gepresenteerd! Aan de hand van afbeeldingen zal er een korte uitleg over het bouwproces en de gekozen bouwwijze zijn. Daarna zal Ruud enkele stukken spelen zodat het publiek kan oordelen of het instrument de toets der kritiek kan doorstaan. Alle geïnteresseerden zijn op zondag 20 november om 11.30 uur welkom in Het Kerkje aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat 7 te Budel.

De toegang is gratis.