Sinterklaas en zijn pieten zijn aangekomen

CRANENDONCK – Afgelopen weekend klopten heel wat kinderhartjes wat harder, want Sinterklaas en zijn pieten kwamen aan in het land! Op zondag 13 november was hij zelfs al in Budel. Samen met zijn pieten, en vergezeld door De Schut van Buul en het Sint Joris Gilde, trokken ze door de Buulse straten waar ze bij het Schepenhuis officieel werden verwelkomd door burgemeester Van Kessel. Daarna werd het feest verder gezet in De Borgh waar Sinterklaas en zijn pieten klaarstonden voor een ‘meet en greet’ met de kinderen. Daarnaast werden in de Borgh verschillende activiteiten klaargezet voor de kinderen, en de pieten hielpen natuurlijk graag een handje. Er werd gedanst, geluisterd naar een verhaaltje voorgelezen door een van de pieten, kinderen konden meedoen met de pietengym en ze konden er leren hoe ze pepernoten moeten bakken. 

Het was een drukke dag voor Sint en zijn pieten want ze werden eveneens verwacht in de Reinder in Budel-Schoot. Daar genoten ze van en lekkere brunch en konden de kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten zoals pepernoten bakken, spelletjes, er was een ballonnenclown en er werden glitter tattoos gezet.  Op zondag 20 november brengt Sinterklaas ook nog een bezoek aan Gastel, Maarheeze en Hamont-Achel.