Weerbestendige gravelroutes Heksenheuveltocht 

NEDERWEERT – Weer of geen weer, de gravelroutes van de Heksenheuveltocht op zondag 20 november zijn goed te rijden onder alle weersomstandigheden. Of het nu regent of droog is. De ondergrond is onverhard verhard. Er zijn routes uitgezet van 45 km, 65 km en 95 km. Alle routes starten tussen 8.00 en 10.00 uur bij Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34 in Nederweert. Een echte gravelliefhebber is Roger Konings. Hij is al jaren lid van TWC Nederweert en heeft al vele kilometers op z’n gravelbike gemaakt. Zo heeft hij met een groepje van vijf, zes renners graveltochten in Zuid-Limburg en de Ardennen gefietst. “In de herfst en winter, als het vroeg donker wordt, is het moeilijk om veel kilometers te maken. Vroeger zette ik dan de racefiets op de rollers. Maar dat is niet hetzelfde als buiten fietsen.” Hij zag de gravelfiets populair worden en kocht er ook een. “Op deze fiets kun je buiten hard rijden en veel kilometers maken of het nu koud of nat is. En niet onbelangrijk, op deze fiets hoef je niet zo zuinig te zijn als je racefiets.” 

Tijdens de Heksenheuveltocht blijven de gravelbikers in Limburg. Ze rijden eerst rond Weert en trekken dan door naar Thorn en de Maas. Onderweg komen ze meerdere historische herkenningspunten tegen, zoals de Grafkapel Baron Michiels, de 12e eeuwse kerktoren van Kessenich en de dodendraad bij Molenbeersel. Twee keer wordt de pauzeplaats Hoeve Lieshout in Weert aangedaan, waar gratis versnaperingen zijn. De routes zijn te volgen via GPX en vanaf 18 november te downloaden op www.fietssport.nl. TWC Nederweert organiseert de Heksentocht voor de tweede keer. “Als TWC Nederweert vinden we het belangrijk om iets voor de gemeenschap te doen.”  Kijk voor meer info en aanmelden op www.twcnederweert.nl.