Derby FC Cranendonck – Rood Wit’67 eindigde in 3-3

CRANENDONCK – De eerste derby dit seizoen voor FC Cranendonck. Na een rumoerige week was er FC Cranendonck alles aan gelegen om uit deze wedstrijd een positief resultaat te halen. En dan sta je na 3 minuten al met 0-1 achter. Een mislukte voorzet van Rood Wit’67 belandde buiten het bereik van invaller doelman Rik Feijen in het doel en de blauw-zwarten keken al meteen tegen een achterstand aan. En of het nog erger kon. Na 16 minuten was er een mooi lopende Rood Wit’67 aanval over links waarna de bal perfect voorgegeven werd. De inlopende spits kon de bal makkelijk achter de FC Cranendonck doelman tikken en daarmee een comfortabele voorsprong pakken,0-2. Hierna bleef Rood Wit’67 de betere partij en FC Cranendonck kwam na 30 minuten goed weg, toen een hoge voorzet door de Rood Wit’67 spits net naast werd gekopt. Aan de andere kant kon FC Cranendonck ook eens gevaarlijk worden. Net voor rust belandde een mooie kopbal van spits Ralph van Meijl op de paal. Meteen hierna floot de scheidsrechter het rustsignaal. 

Na de pauze zagen we een beter FC Cranendonck uit de kleedlokalen komen. Al meteen in de allereerste aanval kon de aansluitingstreffer gemaakt worden. Een mooie aanval via Guus Teunissen op links kon subliem worden voorgegeven. Het was spits Ralph van Meijl die er als de kippen bij was en de 1-2 kon intikken. FC Cranendonck ging steeds meer aandringen, maar kreeg na 53 minuten de deksel op hun kop. Een snelle aanval van Rood Wit’67 mocht op randje buitenspel doorgaan en deze werd ook meteen afgerond, 1-3. FC Cranendonck liet het er niet bij zitten en met een geweldige inzet werd ten aanval getrokken. Het drong Rood Wit’67 steeds verder terug. In de 65ste minuut werd een hoge voorzet van Sjoerd Driessen door spits Ralph van Meijl in de bovenhoek gekopt, 2-3; Rood Wit’67 raakte even van slag en dat was net genoeg voor FC Cranendonck om toe te slaan. Na een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied kon de uitstekende scheidsrechter niet anders dan de bal op de penaltystip leggen. En weer was het spits Ralph van Meijl die scoorde. De 3-3 gelijkmaker kon op het scorebord. Het bleef hierna tot het einde spannend, maar geen van beide partijen had nog de kracht om een beslissing te forceren. Het bleef zodoende bij een 3-3 gelijkspel. 

Foto Hennie Roosen