Goud en zilver in Harnes (F)

HAMONT / HARNES – Afgelopen vrijdag en zaterdag was in het Franse Harnes het 15e internationale judo toernooi voor de U14 en U17. Een toernooi waar judoka’s uit 15 landen aan deelnamen. Bij de U17 was het tevens voor de Vlaamse judoka’s een selectie toernooi. Fenne Peeters uit Hamont (JC Gruitrode) kwam op de vrijdag in actie. Ze had een grote poule en moest 6 maal strijden. Fenne won de eerste drie wedstrijden vlot, in de kwartfinale moest ze wat harder aan de bak maar deze won ze net als de halve finale. In de finale werd er niet gescoord en won Fenne doordat haar tegenstandster op bestraffing was gelopen. Op de zaterdag was Milan Peeters aan de beurt. Milan U17 tot 50 kg, zat in een poule met 48 deelnemers. Milan was goed in vorm. Hij moest maar liefst vijf maal winnen, van judoka’s die vaak ouder en zwaarder waren, om in de finale te komen.  Ondertussen had hij z’n Belgische “concurrentie” al ver achter zich gelaten. In de finale moest Milan het opnemen tegen de Franse Rouibet. Het was een spannende en gelijkopgaande strijd. De Fransman genoot van het thuisvoordeel. Op het eind van de wedstrijd moest Milan, die een bestraffing had, risico nemen en werd hij overgenomen wat resulteerde in een tweede plaats. Heel zeker een mooi resultaat op het derde toernooi dat Milan, in zijn nieuwe gewichtsklasse, tot 50kg klasse streed.