Ledûb dames 1 wint de thriller tegen AVV Keistad 

BUDEL – Zaterdag stond de wedstrijd tegen AVV keistad op het programma. De nummer 2 tegen de gedeelde nummer 4, dat beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Lina Berndsen zorgde voor dit verslag: “Ledûb begon vol enthousiasme en fanatisme aan de eerste set en dat werd ook beloond. Alles liep op rolletjes en Ledûb won deze set met 25-18. Aan set twee begon Ledûb minder sterk, veel eigen fouten en de eigen flow ontbrak. Na een achterstand van 17-10 kon Ledûb zich nog goed herpakken, maar dat was niet genoeg om aan het langste eind te trekken en ze verloren deze set met 25-23.

Beginnen hoe ze geëindigd waren, zo begon Ledûb aan de derde set. Dit leukte toch minder goed dan gehoopt. Al snel liep Ledûb weer tegen een achterstand aan van 2-9. Door een sterke dubbele wissel kwam na een tijdje de vechtlust weer terug aan de Budelse zijde. Het werd nog spannend en Ledûb kwam weer sterk terug maar de setwinst van 25-27 was voor Keistad.  Knop om en alles geven in de vierde set. De ballen werden goed verzorgd en de kansen werden mooi afgemaakt door harde aanvallen en tactische balletjes. De service druk van Ledûb nam weer toe en Ledûb won deze set met 25-22. Erop of eronder in de vijfde set. Ledûb was gebrand om deze set te winnen. Service druk was goed op orde en ook de flow zat er weer in, waardoor Ledûb deze vijfde set niet in de problemen kwam en deze won met 15-8. Het was een wedstrijd met ups en downs, maar gelukkig wist Ledûb 2 punten in Budel te houden. We gaan deze week weer hard trainen om het aankomende zaterdag om half 8 op te nemen tegen de koplopers Somas Activia in Sint-Anthonis. Alle support is daarbij welkom, dus we zien jullie graag zaterdag!”

Door Lina Berndsen

Foto’s Jos Meusen