Leefstijl, voeding en dementie 

WEERT – Op maandag 21 november is er weer een Alzheimer Café in het Bibliocenter, Wilhelminasingel 250 te Weert. Inloop vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. 

Het thema is: Leefstijl, voeding en dementie. Een gezonde leefstijl is belangrijk voor iedereen, of het nu gaat om een zorgprofessional, mantelzorger of een persoon met dementie. Toch zijn er veel factoren die het volgen van een gezonde leefstijl kunnen belemmeren. Op deze avond gaan we met deskundigen in gesprek over het belang van een gezonde leefstijl en zullen we ontdekken hoe het kan dat leefstijl samenhangt met hersengezondheid en het risico op het krijgen van dementie. Ook kijken we in meer detail naar het belang van voeding en reikt een leefstijlcoach praktische handvatten aan waarmee we samen een eerste stap richting een (nog) betere leefstijl – en daarmee hersengezondheid – kunnen zetten.  Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud. Vooraf aanmelden is niet nodig.  Uw eerste kopje koffie of thee krijgt u van ons. Uw eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening. 

Vooruitblik op het Alzheimer Café Weert op 19 december: Partner in Balans. Een avond in december-sfeer, met kerstbrood en glühwein. Omlijst door zang van Simone Slegers 

Info: karin.van.de.kruijs@dezorggroep.nl of Irene.verheijden@hulpbijdementie.nl