Verdeelde resultaten bij damesteams FCC

CRANENDONCK – Zondag 13 november mochten beide damesteams van FCC in de middag een uitwedstrijd spelen. Het zevental speelde tegen EMK in Nuenen. Zij boekten deze middag een gemakkelijke overwinning en werkte goed aan het doelsaldo met maar liefst 19 doelpunten. De eindstand was 2-19. Volgende week en de week erna spelen de dames tweemaal de topper tegen Tivoli. De eerste is thuis om 10 uur en de week erna uit om 10 uur. 

Het elftal mocht om 13 uur tegen Nieuw Woensel aantreden op het warme kunstgras. FC Cranendonck begon fel en liet het kaas niet van hun brood eten. Met goed voetbal en wat kansjes was het dan ook terecht dat ze al snel 0-1 voor kwamen. Anniek draaide een corner perfect binnen via de binnenkant van de paal. Toch gaf Nieuw Woensel zich niet zomaar gewonnen en begon het tweede deel van de eerste helft beter te voetballen. Met de snelle voorhoede en een paar lange ballen konden ook zij gevaarlijk worden voor doel. Het spel ging wat heen en weer en bleef spannend. Cranendonck gaf een aantal goed voorzetten maar helaas ontbrak de scherpte voor doel.

De tweede helft kwam Woensel beter uit de startblokken. Cranendonck probeerde wel maar kon niet lang genoeg balbezit houden. Er werd vooral met man en macht verdedigd en af en toe konden er steekjes gegeven worden richting het doel van de thuisploeg. Toch bleef Woensel sterker in de twee helft, met wat hulp van een aantal makkelijk gefloten overtredingen. Het tegendoelpunt bleef dan ook niet uit. Na een verkeerd ingeschatte bal vanaf rechts dwarrelde deze zomaar het doel in en was de gevreesde 1-1 een feit. Hierna volgden nog wat kleine kansjes van beide kanten maar groot gevaar bleef uit. Zo deelde Cranendonck de punten met de Eindhovense dames.

Volgende week is het elftal vrij. De bekerwedstrijd die hier gepland stond is verzet naar dinsdag 22 november op aanvraag van RPC. De week hierna, op 27 november om 10 uur, zullen de dames wederom een uitwedstrijd spelen. Ditmaal tegen Knegsel dames 1.