Petitie: breng buiten-pinautomaat terug naar Budel 

BUDEL – Inwoners en ondernemers van de gemeente Cranendonck zijn onlangs een petitie gestart via petities.nl om op die manier terug een buiten-pinautomaat te krijgen in Budel. Op de website wordt gemeld: “In Budel zijn de afgelopen jaren de pin voorzieningen in de openbare ruimte één voor één verdwenen. Op dit moment is het in het centrum alleen nog mogelijk om bij de Albert Heijn en de Bruna te pinnen, waarbij men, nog los van de vele storingen van de automaten, afhankelijk is van openingstijden. Dit is niet alleen lastig voor particulieren, maar ook voor lokale ondernemers die contant geld willen opnemen of willen storten. Zeker tijdens dorpsevenementen zoals kermis of carnaval.” 

Initiatiefnemers van de petitie, die ondertussen al 1.289 mal werd ondertekend, zijn Jasper Kuipers en Geert Rijkers. De petitie wordt gestuurd naar de grootste banken in Nederland: de Rabobank, ABN AMRO en de ING. Deze banken hebben gezamenlijk een samenwerkingsverband met ‘GeldMaat’, de grootste aanbieders zijn van pinautomaten in Nederland. De petitie kan nog ondertekend worden tot en met 18 november en is te vinden op tinyurl.com/petitiepinautomaat