Ben je op zoek naar een woning?

Het zoeken naar een woning lijkt moeilijker dan ooit. De hypotheekrentes blijven maar stijgen en het aanbod aan betaalbare woningen is niet heel groot.

Iedereen heeft een beeld bij zijn of haar droomhuis qua ligging, grootte of indeling. Voor jullie allereerste huis, een groter huis vanwege gezinsuitbreiding of juist een kleiner huis als de kinderen het huis uit zijn.

Sommige woningen voldaan aan de basiswensen, maar worden aangeprijsd met ”authentieke details” of als “charmant”. Over smaak valt niet te twisten, maar waarschijnlijk moet je dan ook rekening houden met verbouwingskosten. Daarnaast moet je dan ook denken aan de kosten die je moet maken om de woning energiezuinig te maken. Zeker geen onbelangrijk onderwerp met het oog de huidige energieprijzen.

Je kunt natuurlijk eerst naar je droomhuis gaan zoeken en dan kijken of je deze kunt financieren, maar wij raden aan om eerst te kijken naar je financiële ruimte vóór je zoektocht. Er zijn immers veel factoren die hierbij een rol kunnen spelen; eigen middelen, een schenking of nog lopende betalingsverplichtingen. Als je weet wat je aan maximale hypotheek kunt krijgen en, dat is minstens zo belangrijk, wat je dan per maand aan woonlasten kwijt bent, maakt de zoektocht veel gerichter. 

We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden en leggen je alles uit wat bij het kopen van een woning komt kijken en dat is meer dan je wellicht verwacht;

Het uitbrengen van een bod, de ontbindende voorwaarden, het koopcontract, de taxatie, de hypotheekaanvraag, eigen middelen, studieschuld, BKR-registratie tot aan het passeren van de akte bij de notaris. 

Alvast een tip: als je op zoek bent naar een woning ga dan geen nieuwe betalingsverplichtingen aan. Dit kan van grote invloed zijn op de maximaal te verkrijgen hypotheek.

We gaan graag met je in gesprek voor advies en begeleiding toegespitst op jullie situatie. 

Eigenzinnig & Betrokken

Vincent Kees  &  Gwendolynn Theunissen

Buro-Kees |     Buro Kees & Theunissen

administratie@buro-kees.nl

06-20041706