Fietsbieb Hamont leent 100ste fiets uit 

HAMONT-ACHEL – In februari 2021 opende de Fietsbieb Hamont-Achel zijn deuren. Hier kan voor kinderen tot 12 jaar een tweedehandsfiets geleend worden, die tip top in orde is. Bovendien kan dit tegen een lage prijs. Heb je een groter exemplaar nodig? Dan kan je de fiets inruilen voor een andere. Zo hoef je als ouder niet steeds een nieuw model te kopen wanneer je kind gegroeid is. 

Afgelopen zaterdag werd de 100ste fiets uitgeleend in de Fietsbieb van Hamont-Achel. De 8 jarige Hannah mocht, behalve de fiets, ook nog een leuk cadeautje in ontvangst nemen. De Fietsbieb is een initiatief van beweging.net Limburg met steun van de stad Hamont-Achel en is gevestigd in de kelder van het voormalige Ursulinenklooster aan de Wal in Hamont (ingang via poort langs bibliotheek). 

Hoe werkt de Fietsbieb? Lid worden van de Fietsbieb kost €20 per jaar. Daarnaast betaal je voor je tweewieler een éénmalige waarborg van 20 euro. Na één jaar breng je je fiets terug of verleng je je lidmaatschap voor het volgende jaar. Tijdens dat jaar mag je jouw fiets bovendien inruilen voor een groter exemplaar of voor een ander model. Wil je per gezin meer dan één fietsje gebruiken, dan kan dat: je betaalt per fiets het fietsgeld en de waarborg. Tijdens het gebruik sta je zelf in voor het onderhoud en eventuele kleine herstellingen. Iedereen mag gebruik maken van de diensten van de Fietsbieb Hamont-Achel, dus ook inwoners van omliggende gemeenten zoals Budel en Bocholt. Op www.fietsbieb.be/aanbod/limburg/hamont-achel is te zien welke modellen de Fietsbieb van Hamont-Achel beschikbaar heeft, gaande loopfietsjes tot fietsen voor 12 jarigen. En wie een fietsje schenkt aan de Fietsbieb hoeft 1 jaar lang geen lidgeld te betalen! 

De Fietsbieb opent iedere tweede zaterdag van de maand zijn deuren en dit van 14.00 uur tot 16.00 uur. De eerstvolgende keer is op zaterdag 10 december. Het uitleenpunt draait volledig op vrijwilligers en die zijn nog altijd meer dan welkom! Contact opnemen kan via fietsbiebhamontachel@gmail.com of kijk eens op www.facebook.com/fietsbiebhamontachel