Senioren Budel naar Eynderhoof

BUDEL – Onlangs maakten de Senioren Budel een uitstap naar Eynderhoof. Voorzitter Jen Compen maakte dit verslag: “Daar gingen we dan richting Nederweert, een deel met de fiets en de rest met de auto. We gingen ‘aud spul van vruuger bekieke’. Met een lekker bakske koffie en een stukje Limburgse vlaai werd ons uitgelegd hoe de middag ingevuld ging worden. Omdat de groep te groot was werd hij in opgesplitst en gingen we met twee enthousiaste gidsen op pad. We stapten een boerderij’ke binnen en voor veel van onze leden was het een herkenning van vruuger. ‘Da han ze bie os og, en kiek doa in zoeiets heb ig og nog gelege’. Zelfs de gids viel stil en stak er zelfs soms nog wat van op. Alles van vruuger was er te zien, van riet en mandenvlechters tot een spinnerij, hoe ze stoffen kleurden. Er was een plaggenhut te bekijken hoe de turfstekers woonden en leefden in de Peel. En een in werking zijnde zagerij trok veel aandacht van onze mannelijke leden die herinneringen ophaalden van “het zagerke” een identieke zagerij in Budel  tegenover cafe De Wielerbaan. En toen, bij het binnenkomen van de kuiperij, was daar ons eigen lid Michel van Esch. Vol enthousiasme demonstreerde hij hoe een houten vat gemaakt werd, en tot mijn verbazing kreeg ik van hem namens de houtbewerkers een prachtige met de hand gemaakte voorzittershamer. Michel, bedankt voor de voorbereidingen en mede organisatie van ons bezoek aan de Eynderhoof. Het enige minpuntje van dit uitstapje was dat het te snel voorbij was.”

Meer info over de werking van Senioren Budel staat op de website: www.seniorenbudel.nl