Instapcursus IVN “Natuur dichtbij”

HEEZE-LEENDE – Als je altijd al meer wilde weten over de natuur dichtbij huis dan is de instapcursus van IVN Heeze-Leende die volgend jaar van start gaat een ideale gelegenheid. Je hoeft géén lid te zijn van het IVN en je hebt geen voorkennis nodig. Iedereen die interesse in de natuur heeft kan zo meedoen!

Al in 1979 werd de eerste Natuurcursus door de cursuswerkgroep van IVN Heeze-Leende georganiseerd en vanaf dat moment is het een absolute topper gebleken. Ook volgend jaar is er weer een cursus om meer te weten te komen van de natuur in je eigen omgeving. Het is een basiscursus waarin veel verschillende natuurthema’s en leefomgevingen worden behandeld. In deze cursus leer je de samenhang in de natuur waar te nemen en ga je anders kijken naar het landschap.  

De Natuurcursus wordt altijd met veel enthousiasme en in een ontspannen sfeer gegeven. De ervaring van veel oud-cursisten is dat ze na afloop van de cursus met andere ogen door de natuur lopen of fietsen en er meer van genieten. En dat is exact het doel!

De cursus loopt van eind januari tot half november 2023. De lessen en excursies vallen in de periode 25 januari tot 10 mei en tussen 2 september en 8 november. We gaan 6 maal op excursie naar diverse natuurgebieden in onze gemeente en er zijn 7 lesavonden. Tijdens de lesavond, die steeds volgt op de excursie, wordt ingegaan op wat we op de wandeling hebben gezien. Aan de hand van natuurlijk materiaal worden drie onderwerpen in kleine groepjes verder uitgediept. 

De lesavonden zijn op woensdag van 19.45 tot 22.00 uur in het IVN-gebouw, de Sleutelbloem, Strabrecht 14 in Heeze. De excursies zijn op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur (plaats varieert, maar is altijd in de gemeente Heeze-Leende).

De cursus kost € 75,= per persoon (inclusief de lesbrief en koffie/thee op de lesavonden). IVN-leden krijgen €10 korting.

U kunt zich opgeven bij Ine Troelstra: email: cursusteam@ivnheezeleende.nl of telefoon 06 48260698. Ook voor vragen kunt u bij haar terecht. Voor meer informatie over IVN, zie www.ivn.nl/heeze-leende

Foto Ben Pollmann