Pasar Hamont-Achel bezoekt Pasar Tervuren

HAMONT-ACHEL – Net voor corona werd de Pasar afdeling uitgenodigd door de zusterafdeling uit Tervuren om eens bij hun ‘Te Gast’ te zijn. Deze uitwisseling kaderde in het nationaal project ‘Pasar Te Gast’ waarbij een afdeling gastheer zou spelen voor een andere afdeling uit Vlaanderen. Zo organiseerde en verzorgde de afdeling uit Tervuren voor de 62 deelnemers uit Hamont-Achel deze mooie dag. Na een welkomstkoffie wandelden ze een kleine 7 km door het Zoniënwoud en het park van Tervuren. De locals van Tervuren waren de gidsen en al gauw bleek dat ze de streek goed kenden. Na het lunchbroodje kregen ze in vier groepjes en onder begeleiding van een gids een rondleiding door het vernieuwde Afrika Museum. De olifant en de pauw riepen bij velen beelden op van een schoolreis in een ver verleden. De enthousiaste gidsen schetsten de geschiedenis van Congo en gingen ook in op de transitie binnen deze geschiedenis en de uitwerking ervan op de beleving binnen het museum. Een mooi museum en zeker eens de moeite waard om terug te gaan. Na het lekkere avondmaal bedankte het bestuur van Hamont-Achel het uitnodigende bestuur met een Hamont-Achelse bierkorf onder de belofte gastheer te zullen spelen in 2023. Meer info over Pasar Hamont-Achel op www.pasar.be/hamont-achel.