Beleef ‘1001 Museumnacht’ in het Nederlands Steendrukmuseum

VALKENSWAARD – Heb je zin in een bijzonder uitje? Kom dan op 25 november van 19.00-22.30 uur naar het Nederlands Steendrukmuseum! Op deze speciale avond staat het hele museum namelijk volledig in het teken van Duizend-en-een-nacht. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud en leuke winacties, onder het genot van Oosterse muziek, thee en snacks. Kom je in een sfeervolle 1001-nacht-outfit, dan krijg je korting op de entree. Zo heb je nog niet eerder een museum bezocht!
 

Programma:
• Voor de allerjongsten beginnen we om 19.00 uur met het voorlezen van sprookjes uit Duizend-en-een-nacht. 
• De hele avond kun je zaklamp-rondleidingen door de expo ‘Uit het wonderland: de magie van het Oosten’ volgen. 
• Arjan den Boer (publicist geschiedenis, architectuur, spoorwegen en affiches) geeft om 20.00 uur een lezing over de rijke historie van de wereldberoemde Oriënt-Express-trein, aan de hand van affiches. 
• Ook is er een speurtocht en een waarzegster.
• Wie maakt de mooiste selfie, en vindt de juiste oplossing bij de speurtocht in het museum? Tijdens 1001 Museumnacht op 25 november maak je kans op mooie prijzen!
• Drukdemonstraties in het museumatelier.
 
Praktische informatie
Locatie: Nederlands Steendrukmuseum, Oranje Nassaustraat 8c 5554 AG, Valkenswaard. 
Openingstijden 1001 Museumnacht: vrijdag 25 november van 19.00 – 22.30 uur. Entree 1001 Museumnacht: kinderen t/m 12 jaar €2,50 (onder begeleiding) | 13 t/m 17 jaar €7,50 | volwassenen €12 (of Museumkaart + toeslag €5 euro). Kom je in een sfeervolle 1001-nacht-outfit, dan krijg je korting op de entree. Tickets en meer informatie: www.steendrukmuseum.nl

Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard is wereldwijd het enige museum over de steendruk en lithografie. Sinds 2001 draagt het museum zorg voor het behoud van dit bijzondere erfgoed. De indrukwekkende museumcollectie omvat werk van internationale kunstenaars als Alphonse Mucha, Pablo Picasso, Francis Bacon en Jan Sluyters.