Cranehoeve nieuw gemeenschapshuis van Gastel

GASTEL – Stichting gemeenschapshuis Gastel heeft café-restaurant de Cranehoeve gekocht om hier een nieuw gemeenschapshuis voor Gastel van te maken. Volgens de inwoners van Gastel is dit de mooiste plek voor een nieuw gemeenschapshuis. Na jaren is het eindelijk gelukt om de Cranehoeve aan te kopen, een mijlpaal waar menig inwoner van Gastel blij mee is. 

Een aantal jaren heeft de Werkgroep nieuwbouw Schaapskooi, in samenwerking met de gemeente Cranendonck, hard gewerkt om een nieuw gemeenschapshuis te realiseren in de Cranehoeve. In al die jaren is dat niet gelukt ondanks verschillende gesprekken en biedingen, tot nu. De aankoop is gedaan in goed overleg met de gemeente Cranendonck die de financiële middelen hiervoor beschikbaar stelt. 

De locatie aan het Cornelisplein werd jaren geleden al door een meerderheid van de Gastelse inwoners aangewezen als de perfecte locatie voor een nieuw multifunctioneel gemeenschapshuis. Werkgroep Toekomst Gastel, die op dit moment bezig is met het afronden van een visie op de toekomst van Gastel, ziet dit nog steeds terug. “De locatie van de Cranehoeve is nog steeds de favoriete plek van de inwoners van Gastel, dat hebben we tijdens ons proces om te komen tot een visie gezien. Een nieuw gemeenschapshuis met horeca was het belangrijkste wat terugkomt in de visie dus heel fijn dat dit werkelijkheid gaat worden.” Ook het bestuur van Stichting gemeenschapshuis Gastel, die de huidige Schaapskooi beheerd, is heel blij met de aankoop. “Dit is de mooiste plek voor een gemeenschapshuis, nu kunnen we eindelijk aan de slag samen met het dorp.” 

En nu samen aan de slag!
De werkgroep nieuwbouw Schaapskooi kan aan de slag. Deze werkgroep gaat de kar trekken om van de Cranehoeve een multifunctioneel gemeenschapshuis te maken voor en door Gastel.