Cranendoncks Verbroederingsbal klaar voor achtste editie

BUDEL – Honderden carnavalsvierders uit de wijde regio zetten zaterdag koers naar Budel. Na twee jaar afwezigheid vindt die avond op het feestterrein aan de Maarheezerweg weer een nieuwe editie van het Cranendoncks Verbroederingsbal plaats.

Op het affiche van het Cranendoncks Verbroederingsbal prijken dit jaar de namen van Vieze Jack, Buren van de brandweer, Frans Duijts, Lamme Frans, PartyfrieX en DJ Hardy. 

De afgelopen dagen is er een nieuwe, ruimere én hogere festivaltent op het feestterrein neergezet. Dit maakt het onder meer mogelijk om een groter en professioneler podium te plaatsen. Samen met de nodige lichteffecten moet dit bijdragen aan een nog betere beleving van het carnavalsfeest. Het thema is ‘Leven in de brouwerij’.

Een gedeelte van de opbrengst van het Verbroederingsbal gaat ieder jaar naar de (carnavals)verenigingen die helpen bij het organiseren van het evenement. Een ander deel wordt uitgekeerd als prijzengeld in de zes Cranendonckse kernen. Maar ook op andere plaatsen in de regio wordt het carnaval ondersteund. 

Tickets voor het carnavalsfeest kosten 15 euro en zijn alleen te koop via verbroederingsbal.nl. Dit jaar geldt er voor het eerst een minimumleeftijd van 18 jaar.

Foto Jos Meusen