De Budelse Comedie, als vanouds op dreef

BUDEL – Het werd al groots aangekondigd en de Budelse Comedie heeft die verwachtingen ook meer dan waar gemaakt. Het ging weer als vanouds en alsof corona nooit bestaan had, zo voortvarend en geroutineerd speelden de spelers en speelsters van de Budelse Comedie hun rol. De vaart zat erin die zondagavond. Het was dan ook een vrolijk stuk, fijn om te spelen lijkt me zo, een komedie. De zaal lachte dankbaar om ieder hilarisch zinnetje en komisch gebaar. Het is een beetje veel om hier ieder apart te vermelden. De prestatie was collectief goed en zeker is dat ieder in het publiek zich geamuseerd heeft. Eventuele tekstmankementjes werden door routine en talent opgelost. Hulde voor alle spelers, Jan, Dorine, Ad, Peggy, Frans, Hermien, Marlies en zeker niet te vergeten de kleine, dappere Loes. Lof en hulde ook voor decor, aankleding en belichting, geluid foto/video en de regie van Piet Fransen. Het was helemaal áf. De nieuwe voorzitter Erwin Mennen en uiteraard, de man die 51 jaar het boegbeeld was van de vereniging, Math Roost,  kunnen trots zijn op hun ploeg.

Budels Erfgoed
Nog een paar dingen te vermelden. Peter Sools, die zijn leven lang lid was van de Budelse Comedie, heeft bij zijn dood enkele jaren geleden een bedrag aan zijn favoriete club geschonken. Mede hiermee heeft de vereniging een nieuw decor kunnen aanschaffen! 

Het was voor mij de eerste keer dat ik in de vernieuwde De Borgh kwam. Wat een uitstraling, wat een perfecte theaterzaal, en andere zalen, kantine, eigenlijk zou je dat geen kantine meer mogen noemen, maar het was een bargebeuren, een schouwburg in een grote stad waardig. En dat allemaal in ons eigen Budel. Na afloop van de voorstelling is het fijn om nog wat na te kaarten en wat te drinken met de spelers en het aanwezige trouwe Budelse publiek. Het 52-jarig bestaan van de Budelse Comedie met haar jaarlijkse voorstelling en alles wat erop en eraan zit en wat erbij hoort zoals de bezoekers in de Borgh, het onderling amusement dat maakt het tot een dorpsfeest wat het eigenlijk is. Dit alles te samen en dat al gedurende 52  jaar, je zou kunnen spreken van een Budels Erfgoed. Het toneel, de Budelse Comedie, moét blijven. 

Foto’s Peter Raijmakers