HAC WK Pool

HAMONT –  Het Wereldkampioenschap voetbal is eindelijk van start gegaan. Daarmee is ook onze WK-pool nu los. In totaal schreven 564 mensen zich in voor deze voorspel-competitie. Daarmee kunnen we best tevreden zijn aangezien deze editie van het WK minder in trek is wegens de gekende redenen rondom de mensenrechtensituatie in het gastland Qatar. De HAC WK pool is inmiddels al een paar wedstrijden onderweg. Van alle voorspellers denkt maar liefst 42% dat Brazilië de nieuwe Wereldkampioen gaat worden. Argentinië is ook kanshebbers volgens de deelnemers (20,6%). Verder gaven veel mensen hun stem aan Nederland (14%) en Frankrijk (9,2%). Spanje en Belgie (2,2%) maken de top 5 compleet.

In de eerste wedstrijden van het WK waren al twee verrassingen te noteren. Duitsland verloor van Japan met 1-2. Niet veel mensen hadden dat goed voorspeld. En Argentinië ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Saoedi-Arabië. Na de wedstrijd Zwitserland-Kameroen kent de HAC-WK-Pool een leider in het klassement.  Dat is de speler die meedoet onder de naam Kokkie (729 punten). Buikschuiver en De Kenner nemen de tweede plaats in met 699 punten en Basje staat vierde met 690 punten. A&H maakt de top 5 compleet ( 687 punten).  

Na elke wedstrijd wordt de stand meteen bijgewerkt. Zo kan iedereen via de HACWeekblad-website zien wie er op weg gaan naar onze mooie prijzen!