Uitreiking gemeentelijke sportpenning

MAARHEEZE – Saskia Siebers en haar partner (tevens groom) John Castelijns van rij- en menvereniging De Maresca Ruiters uit Maarheeze zijn onlangs voor de tweede keer wereldkampioen enkelspan paard geworden in het Franse Haras du Pin. Tevens werden zij met het landenteam tweede namens Nederland. Deze sport omvat drie onderdelen: een dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef.  Saskia schrijft met deze geweldige prestatie geschiedenis. Twee jaar geleden werd zij namelijk ook al wereldkampioen. Het is nooit eerder voorgekomen dat een enkelspanrijder tweemaal op rij wereldkampioen wist te worden. Saskia en John werden afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet. Zij kregen de gemeentelijke sportpenning van de gemeente Cranendonck. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats aan de Panweg 6a te Maarheeze.

Foto Jos Meusen