50e Prinselijke Familie geïnstalleerd 

BUDEL-DORPLEIN – Tijdens een drukbezocht Prinsenbal in De Schakel te Budel-Dorplein zijn zaterdag 19 november 2022 de nieuwe Jeugdprins, Jeugdprinses en Adjudant voorgesteld aan de aanwezige Heiknuuters en Heiknuuterinnekes. Voorafgaand aan de bekendmaking werd er afscheid genomen van Jeugdprinses Senna en de Jeugd Adjudanten Quint, Kaylee en Silke. Jeugdprinses Senna en Jeugd Adjudanten Quint, Kaylee en Silke zijn op voortreffelijke wijze Carnaval voorgegaan in Heiknuuterrijk. De Raad van Elf, de dames en alle Heiknuuters en Heiknuuterinnekes bedanken de Jeugdprinsenfamilie voor dit geweldig mooi Carnavalsseizoen.    

Op ludieke wijze werden vervolgens door Prinses Vanessa 1e en Markiezin Renske 1e de nieuwe Jeugdprins, Jeugdprinses en Jeugdadjudant voorgesteld aan alle aanwezigen. De hints en de filmpjes op de website en Facebook gaven de afgelopen weken al enige informatie over wie de Jeugdprins en Jeugdprinses zouden kunnen zijn. Uiteindelijk werd duidelijk wie Carnaval in het Heiknuuterrijk als Jeugdprins, Jeugdprinses en Adjudant gaan trekken: Jeugdprins werd Niels Lamm, alias Niels 1e. Jeugdprinses is Fenne Scheffers en Senna Van Eerd werd Jeugdadjudant. Geen onbekenden binnen de jeugd van Dorplein.

Jeugdprins Niels 1e zit op de St. Andreasschool. Zijn hobby’s zijn  schaken bij sv Gardé, in de speeltuin spelen samen met de klas, lego bouwen, 4×4 rijden/offroad Budel, op vakantie gaan en veel carnaval vieren! Fenne Scheffers zit in groep 8 van De Zonnewijzer te Valkenswaard. Ze is vaak te vinden bij Jong Nederland te Budel-Schoot en ze zit bij de Junioren meiden. Ook zij komt uit een echte carnavalsfamilie. Steun en toeverlaat van Jeugdprins Niels 1e Jeugdprinses Fenne is Jeugdadjudant Senna Van Eerd. Dat is  de Jeugdprinses van vorig jaar. Senna zit in de 1e klas van het Kwadrant in Weert. Ze zit op turnen en is ook bij Jong Nederland Budel-Schoot bij de senioren. Jeugdprins Niels 1e, Jeugdprinses Fenne en Jeugd Adjudant Senna gaan Carnaval vieren onder de leus:

“Met veel confetti en geknal vieren wij dit jaar Carnaval!  Alaaf! ”

Prins & Markies voor een Avond
Na de bekendmaking van het Jeugdprinsenpaar, is het de beurt aan Prinses Vanessa 1e en Markiezin Renske 1e, om een Prins en Markies te kiezen voor een Avond. Na een lange reeks speeddates met alle kandidaten is het zover. Op ludieke wijze werden vervolgens de nieuwe Prins en Markies voor een Avond voorgesteld aan alle aanwezigen. Het werden Prins Dennis 1e & Markies Patrick voor een Avond. Zij werden vergezeld door adjudanten Teun en Ruud (voor een avond). Na deze plichtplegingen barstte het feest los in een drukbezochte schakel en het ging door tot in late uurtjes. KS De Heiknuuters zijn ervan overtuigd dat Prinses Vanessa 1e & Markiezin Renske 1e samen met hun Adjudanten, Jeugdprins & Jeugdprinses en Jeugdadjudant en alle Heiknuuters en Heiknuuterinnekes er weer een superjaar van gaan maken.

 “Mej dees vröllie vurrop, zette wej de tent op zienne kop!”