Ledûb dames 1 oppermachtig tegen de nummer 1 

BUDEL – De topwedstrijd tussen de no.1 Somas/Activia en no. 2  Ledûb van de ranglijst,  is met overtuigende wijze gewonnen door de Budelse dames. Met een afgetekende 3-0 overwinning heeft Ledûb een topprestatie geleverd en behoudt het de ongeslagen status in landelijke topdivisie.  

Door Jan Slenders

Tot zaterdag beschikte Activia ook over die status. Activia is een team dat beschikt over veel aanvalskracht dat wordt aangestuurd door een snelle spelverdeling. Aangezien we onlangs van Activia hadden verloren in de bekercompetitie, wilden we ons revancheren en hebben we met een goede focus de gehele trainingsweek kunnen werken aan ons strijdplan. Serverend en blokkerend hebben we de wedstrijd tactisch goed uitgevoerd. Hiermee ontregelden we het spel van de tegenstander dusdanig zodat we in set 1 en 2 de tegenstander continu onder druk hielden.

De enige voorsprong waar de tegenstander van heeft kunnen genieten was een 4-0 en 3-0 stand in set 1 en 2 en even in het einde van de 3e set.o.a. zeer sterke services wisten we zowel in set 1 en 2 steeds een ruime voorsprong op te bouwen. Door te blijven variëren in onze services bleven we onvoorspelbaar waarmee we de angel uit hun spel haalden. De wedstrijd kende een heel aantal lange rally’s waarbij beide teams een hoog niveau volleybal lieten zien. In die rally’s konden we een heel aantal keer rekenen op onze blokkering en noteerden o.a. Nikki en Ellis enkele directe blokpunten. De setstanden in set 1 en 2 waren duidelijk, met 25-20 en 25-17 had Ledûb een 2-0 voorsprong in handen. 

Ook set 3 kende een gelijk verloop als set 1 en 2. Echter bij een ruime voorsprong van Ledûb, leek Activia de laatste kans om er vijfsetter van te maken, te gaan nemen. Een voorsprong van 6 punten in set 3 werd een achterstand van 19-18. Op dat moment kreeg het publiek een super spannende strijd te zien tussen twee teams die persé de derde set wilden winnen. 

Ledûb serveerde in deze eindfase nog 3x fout maar wist met goed rallyspel en sterke aanvallen van Lina en Julia en een belangrijk kill-block van Laura, steeds op voorsprong te blijven.

Met de stand van 27-26 mocht Laura, onze beste serveerder van de dag, de wedstrijd beslissen. Met een halve ace die uiteindelijk ‘uit’ werd gespeeld door de tegenstander, was de 8e overwinning op rij een feit. De vreugde en ontlading waren enorm, gecombineerd met een applaus naar het meegereisde fanatieke publiek (waarvoor super bedankt).  

 As zaterdag staan we voor een nieuwe uitdaging door de strijd aan te gaan met Vocasa, de nummer 3 van de competitie. Ook nu gaan we proberen onze ongeslagen status vast te houden. Hopelijk tot in Nijmegen, aanvang 17.00 uur.