Livemuziek bij nieuwe editie D’n Dor’stige Hei

BUDEL-DORPLEIN – Gemeenschapshuis De Schakel wordt zaterdag opnieuw omgetoverd in een dorpskroeg. Dit keer is er ook livemuziek. De organisatie heeft voor de vierde editie van ‘Café D’n Dor’stige Hei’ namelijk een coverband weten te strikken. In het pop-up café is zaterdagavond een optreden van de band No Escape. De Cranendonckse coverband speelt nummers uit de Top 2000.

De maandelijkse kroegavond in gemeenschapshuis De Schakel is een initiatief van de werkgroep Samen Dorplein. “We hebben een enquête onder de inwoners van het dorp gehouden. Daaruit kwam onder meer naar voren dat er onder de inwoners een grote vraag is naar een kroeg of een ontmoetingsplek in het dorp”, vertelt Theo Dubbeld van de werkgroep.

Een groep Dorpleiners ging hiermee aan de slag en houdt zaterdag voor de vierde keer een kroegavond in gemeenschapshuis De Schakel. “We proberen om iedere maand iets leuks te organiseren. Voor de komende edities denken we onder meer aan een karaokeavond of een avond met oud-Hollandse spelen.” 

Café D’n Dor’stige Hei is niet alleen voor Dorpleiners bedoeld. “Ook mensen uit de overige Cranendonckse kernen zijn welkom”, aldus Dubbeld, die verder aangeeft dat er ook plannen zijn om in De Schakel een avond speciaal voor en door jongeren te organiseren.

Mensen met ideeën of vragen voor D’n Dor’stige Hei kunnen zich melden via samendorplein@gmail.com.

Café D’n Dor’stige Hei is zaterdag geopend vanaf 20.00 uur. De entree is gratis. Gemeenschapshuis De Schakel ligt aan de St. Barbaraweg 1 in Budel-Dorplein.