Ondertrouw wat langer geduurd

BUDEL – Vorig jaar werden ze al voorgesteld aan het grote publiek. Op donderdagavond bij Ut Get beginne op 11 november 2021 stonden ze op het podium. Niet één Boer en Boerin die zouden gaan trouwen tijdens de Borenbrulluft in Buul, maar twee stellen werden voorgesteld aan de Bokken en Geiten in de tent. Om te beginnen de twee boerinnen Esther en Steffy Beerten, de dochters van Pier van Janus van Pier Berten en Gerda van Toontje van Tinuske Bax uit de Buulderbosch. Carnaval moet bij deze meiden wel in het bloed zitten, want deze tweeling viert op de elfde van elfde ook hun verjaardag. Inmiddels zijn ze 26 jaar. Er is sprake van enige ervaring wan 12 jaar eerder was hunne pap de Boer die ging trouwen. Boerenbruid Esther zit bij CV Zurrik en Boerenbruid Steffy bij CV de Hutseprutsers. Bij de Boerenbrulluft is Leon van der Kampen, buurtgenoot uit de Buulderbosch, de vader en Ella van Zon de moeder. Getuigen van deze bruiden zijn Chantal Heesen en Simone Paardenkam. Bij deze twee Boerinnen horen dan ook twee Boeren. Als ze zich inmiddels na ruim een jaar van ondertrouw niet bedacht hebben gaat Boerin Esther trouwen met Boer Bas. Boer Bas Beerten is een zoon van Pier van Wim en Marie Beerten en van Ellian van Tom en Els van Mierlo uit de Taxandrialaan. Ook deze Pier Beerten heeft ervaring als Boerenbruidegom. Boer Bas is lid van CV De Doerakkers en was ooit als eens Jeugdprins bij c.v. Buulder Buk. Ons mam is voor Boer Bas zijn tante Nienke Beerten. Als getuige heeft hij Jelle Martens gekozen. Jelle is ook een echte Doerakker en al vanaf kleins af aan mijn beste maat dus die keuze was zo gemaakt. Boerin Steffy mag de stap naar een Boerenbrulluft gaan wagen met Teun Gerlings. Teun is een zoon van Frans van Jan van Jan de Kulder en Ria van Sjang van Joepe. Boer Teun uit de Rozenstraat organiseerde namens Scouting Frère Jacques in samenwerking met de Wielerbaan al zo’n vijftal jaren de mini boerenbruiloft. De rol van vader in het spel is voor Ad Weegels en die van getuige is voor Joey Kemp. Met deze Boerenfamilie gaan we er dit jaar nog een topfeest van maken bij de Boerenbrulluft op zaterdag 17 december 2022. Samen met Prinses Nicky I, Prins Jeroen en een kersvers Jeugdprinsenpaar dat een dag voorafgaand bekend gemaakt zal gaan worden.

Foto is van Michel Achten.