Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens in CC Palethe

PELT – Op vrijdag 9 december brengen Bruno Vanden Broecke en valentijn Dhaenens de voorstelling ‘Jonathan’ op de planken van cc Palethe in Pelt.  

‘Jonathan’ belooft een bizar poëtische voorstelling te worden. Een af en toe bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek. Een avond vol verwondering en twijfel over wat het betekent om een mens te zijn en dus te moeten omgaan met verrassingen en tegenslag.

Jonathan is de naam van een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een Artificial Intelligence-team, dat Jonathan versneld in roulatie bracht op het moment dat Covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen, zonder angst voor besmetting.

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens heten je welkom in hun iemandsland. Deze twee KVS-gezichten slaan voor Jonathan de handen in elkaar. Samen stonden ze 20 jaar geleden mee aan de doopvont van theatergezelschap SKaGeN; nu staan ze voor het eerst met z’n tweetjes op scène, met een eigen creatie. 

‘Jonathan’, vrijdag 9 december om 20.30 uur in CC Palethe (Jeugdlaan 2 in Overpelt). Tickets via www.palethe.be