Sporting verliest nipt in Volendam : 32-31

PELT – Sporting Pelt speelde afgelopen weekend in en tegen Volendam. In de heenronde waren zulke wedstrijden even spannend, maar zat Sporting meestal nipt aan de juiste kant van de score. In de terugronde is het net andersom! Het bewijst nog eens hoe erg de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Volendam heeft de winst zeker niet gestolen maar Pelt had deze ook kunnen winnen. Volendam stond bijna de volledige speeltijd gemiddeld twee doelpunten voor, maar Sporting kwam telkens terug. Verder dan gelijkkomen zat er echter niet in. Bart Köhlen on fire hield Sporting via 5-5 na 10′ in het kielzog van Volendam, dat via een doeltreffende van Gils 11-9 voor kwam na 20′. In deze fase leed Sporting onnodig veel balverlies! Alleen al in de eerste helft verkwanselden ze zo 5 à 6 aanvallen waarop Volendam naar hartenlust kon counteren. De ingevallen doelman Deekens stopte twee strafworpen en voorkwam dat Volendam verder uit kon lopen. Ondertussen mocht Gaëtan Van Haesendonck al gaan douchen want hij liep tegen een rode kaart op na 20 minuten toen hij een tegenaanval trachtte onschadelijk te maken. Gaëtan was juist ingevallen voor een moegestreden Schoenaker. Volendam scoorde in overtal en kon zo de rust bereiken met 15-13. Alles nog mogelijk!

In de tweede helft kwam Sporting meermaals in het kielzog van Volendam, maar faalde net op de cruciale momenten. Zo werd telkens de aansluiting niet gevonden en wist Volendam toch de neus voor te houden. Via 21-19 na 40′ bleef het verschil van twee meestal op het bord, ondanks fel weerwerk van Konitz, Spooren en Falke die Köhlen nu aflosten bij het scoren: 26-24 na 50 meter! In een prangende slotfase, waar Sporting nog alles of niets speelde en met een goede Deekens in doel kwamen we tot 1 doelpunt terug mét kansen op de gelijkmaker, maar het was toch Volendam dat de wedstrijd naar zich toe trok via Kooiman en opnieuw van Gils (die de wedstrijd van zijn leven speelde). Uiteindelijk werd het dus 32-31 voor Volendam en droop Sporting ontgoocheld af. Deze twee punten zijn verloren, maar gelukkig kan Pelt ons snel opmaken voor een revanche want de volgende tegenstander wacht donderdag al.