Wie pakt de topscorerstitel in de Eredivisie?

Begin 2023 zal de bal weer gaan rollen in de Eredivisie. In de Nederlandse voetbalcompetitie wist Feyenoord de wintertitel te grijpen, nadat zowel Ajax als PSV onverwachts puntverlies leden. Er zijn nog altijd vijf kandidaten voor de titel, want ook AZ en FC Twente volgen de topclubs op de voet. Er is nog een titelgevecht gaande in de Eredivisie, want één voetballer mag zich na de 34e speelronde de topscorer noemen van de competitie. Bekijk hieronder welke voetballers momenteel de grootste kans maken op de topscorerstitel. Het is mogelijk om te wedden op de topscorer, wij hebben de quoteringen van Unibet meegenomen in ons artikel.

Cody Gakpo (3,50)
Er zijn 14 wedstrijden Eredivisie gespeeld in de eerste seizoenshelft. In 2023 krijgen de voetballers te maken met een ongekend druk programma. Daarin mag Cody Gakpo proberen zijn koppositie te verdedigen, want de Nederlander kwam dit seizoen al tot 9 doelpunten. De international werd op 7 mei 1999 geboren in Eindhoven en speelt zijn wedstrijden voor PSV. De multifunctionele aanvaller doorliep de jeugdopleiding van PSV en kon afgelopen zomer al een toptransfer maken. Desondanks besloot de makkelijk scorende speler om bij PSV te blijven. 


Brian Brobbey (4,50)
Brian Brobbey werd op 1 februari 2002 geboren in Amsterdam. De spits van Ajax mocht zeker niet altijd in de basis starten in de eerste seizoenshelft, maar wist wel al 8 doelpunten te noteren in de competitie. Brobbey heeft rugnummer 9 gekregen en dat heeft een goede reden. De goaltjesdief speelde overigens ook al voor RB Leipzig, maar dat avontuur was van een korte duur. Brobbey is eveneens een grote kanshebber voor de topscorerstitel.


Steven Bergwijn (7,00)
Steven Bergwijn is één van de meest ervaren spelers in de Eredivisie. De aanvaller van het Nederlands elftal speelt sinds dit seizoen bij Ajax en noteerde al 8 doelpunten. Een knappe prestatie, maar het kan beter. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen was Bergwijn nog de grootste favoriet voor de topscorerstitel, maar dat lijkt nog moeilijker te gaan worden dan vooraf gedacht. Bergwijn scoorde dit seizoen overigens de meeste treffers in de Eredivisie van buiten de 16-meter. Bergwijn speelde eerder voor PSV en Tottenham Hotspur.

Danilo Pereira Da Silva (12,00)
Danilo Pereira Da Silva speelt zijn wedstrijden voor Feyenoord. De aanvaller werd op 7 april 1999 geboren in Brazilie, maar speelt al sinds 2018 in Nederland. De talentvolle spits kwam dit seizoen tot 8 doelpunten voor zijn Rotterdamse werkgever, waaronder een geweldige afstand knal tegen AZ. Danilo Pereira Da Silva speelde eerder voor Jong Ajax, Ajax en FC Twente. De aanvaller kan met een beetje geluk zomaar de nieuwe topscorer gaan worden van de Eredivisie.

Xavi Simons (12,00)
Xavi Simons werd op 21 april 2003 geboren in Amsterdam. De middenvelder groeide op in Alicante, want de speler kwam in de jeugdopleiding terecht van FC Barcelona. In 2019 besloot de makkelijk scorende middenvelder te verkassen naar Paris Saint-Germain. Simons mocht op 18-jarige leeftijd debuteren bij de Franse topclub. In totaal speelde Simons 11 duels voor PSG. In de zomer van 2022 vertrok de Nederlander transfervrij naar PSV. Een gouden zet, want de speler scoorde dit seizoen al 8 doelpunten in de Eredivisie. Daarnaast was Simons ook meermaals trefzeker in Europa en in het duel om de Johan Cruijff Schaal.

Wedden op de topscorerstitel
Het is sinds oktober 2021 mogelijk om legaal te wedden op sporten. Jij kan daarvoor aankloppen bij één van de legale bookmakers met een vergunning van de Kansspelautoriteit. Er kan onder andere worden ingezet op de winnaar van de Eredivisie, degradanten en zelfs op de topscorer van de competitie.