Commissaris van de koning bezoekt Cranendonck

BUDEL – Ina Adema, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, bracht vrijdag een werkbezoek aan de gemeente Cranendonck. Daar sprak zij onder meer met burgemeester Roland van Kessel en leden van de gemeenteraad.

Door Roy de Leijer

Als Commissaris van de Koning gaat Adema regelmatig op werkbezoek in een van de 56 Brabantse gemeenten. Afgelopen vrijdag was de gemeente Cranendonck aan de beurt voor een ambtsbezoek. 

Adema is vaker te gast in de gemeente. Zo stond een bezoek eerder dit jaar volledig in het teken van de problemen op en bij het asielzoekerscentrum in Budel. Ook dit keer was het azc het voornaamste gespreksonderwerp. “Bij de landelijke tafels waaraan ik zit, vraag ik met enige regelmaat van de klok aandacht voor de situatie in Budel”, aldus Adema. 

Zowel ‘gastheer’ burgemeester Van Kessel als Adema keken na afloop tevreden terug op het werkbezoek. “Het was een mooi en interessant bezoek, waarbij Cranendonck heeft laten zien waar ze voor staat”, aldus Adema.

Het thema van het werkbezoek was duurzaamheid. In dat kader bezocht de Commissaris van de Koning het nieuwe gebouw van het Budelse bedrijf Different Doors. 

In het gemeentehuis sprak Adema met de voorzitters van de Cranendonckse gemeenteraadsfracties. Zij vroegen onder meer aandacht voor het onderwerp mobiliteit. Adema: “Daarbij ging het vooral over de bereikbaarheid van de A2, maar ook andere verbindingen kwamen aan bod.” Ook was er een onderhoud met het Cranendonckse college.

Foto Jos Meusen