Expositie in Taverne de Oude Munt te Weert

WEERT – Vanaf nu tot en met eind december kunt u in Taverne de Oude Munt in Weert behalve lekker eten en drinken ook een schilderijenexpositie bezichtigen. Het betreft, behalve de jaarlijks terugkerende schilderijen die een vergroting zijn van de kerstkaarten van Anton Pieck, ook een viertal nieuwe bloemenstillevens, gekopieerd van oude meesters en uitgevoerd in olieverf op doek. De bloemenstillevens zijn meestal een vergroting van de oorspronkelijke werken en bevatten als grapje van de schilderes Guus van Winkel steeds een klein voorwerp dat aan de hedendaagse tijd herinnert. En waardoor de schilderijen niet voor een volledige kopie kunnen doorgaan. Zoals bijvoorbeeld een ineengefrommeld blikje Leffe, een GSM of een matchboxautootje.

U kunt er uiteraard alleen tijdens de openingsuren terecht.