Geslaagde comeback Cranendoncks Verbroederingsbal

BUDEL – De Stichting Verbroederingsbal Cranendonck kan terugkijken op een geslaagde achtste editie van het gelijknamige carnavalsfeest. Ruim drieduizend carnavalsvierders brachten zaterdagavond een bezoek aan de enorme feesttent aan de Maarheezerweg in Budel.

Door Roy de Leijer

Carnavalsvierders moesten er even op wachten, maar na drie jaar afwezigheid vond zaterdag weer een nieuwe editie van het Cranendoncks Verbroederingsbal plaats. Feestgangers uit de wijde regio en zelfs ver daarbuiten werden die avond getrakteerd op optredens van Vieze Jack, Buren van de brandweer, Frans Duijts, Lamme Frans, PartyfrieX en DJ Hardy.

De Stichting Verbroederingsbal Cranendonck had niets aan het toeval overgelaten om een succes te maken van de comebackeditie van het carnavalsbal. Zo werd er niet alleen flink uitgepakt met bekende artiesten, een nieuw podium en een echte festivaltent, maar ook met confettikanonnen, lasers, vlammenwerpers en vuurwerkfonteinen.

Het was een spannende editie voor de organisatie: zouden carnavalisten het bal nog wel weten te vinden of waren ze het feestvieren door corona verleerd? Ook was er voor het eerst een minimumleeftijd van 18 jaar. Een goedgevulde feesttent zorgde zaterdag echter voor tevreden gezichten bij de stichting. 

Een gedeelte van de opbrengst van het Verbroederingsbal gaat naar de (carnavals)verenigingen die helpen bij het organiseren van het evenement. Een ander deel wordt uitgekeerd als prijzengeld in de zes Cranendonckse kernen en een aantal plaatsen in de regio. 

De negende editie van het Verbroederingsbal vindt volgend jaar plaats op zaterdag 25 november.

Foto Bart Lijten