Ledûb Volleybal actief in Helmond

BUDEL – Afgelopen weekend reisde VC Ledûb met maar liefst 11 mini teams – de meeste in trainingspak – af naar Helmond om een toernooi te spelen bij VC Polaris. De diverse teams van VC Ledûb kende wisselend succes, hier een korte samenvatting en bijdrage van mini’s 7 en mini’s 2.

Mini’s 7 bestaande uit Lieke, Olivia, Marith, Fenne en Jule hadden veel moeite om hun aandacht erbij te houden in een volle volleybalarena; het grootste gedeelte van de tijd waren ze meer met elkaar bezig dan met het volleybalspel. De beste wedstrijd werd gespeeld toen twee dames voorafgaand aan de tweede wedstrijd spoorloos waren omdat ze verstoppertje aan het spelen waren; dat spelletje werd overigens beter gespeeld. Helaas zat er deze keer niet meer in dan een vierde plek. Na de wedstrijd mochten de drie overgebleven dames nog even op de foto met de aanwezige Pieten; het hoogtepunt van deze middag. Belangrijkste opdracht voor de dames is om het kopje erbij te houden; dan komen de resultaten vanzelf 

Foto mini’s 7

Mini’s 2 bestaande uit Evi, Joos, Lune en Veerle maakte een meer dan verdienstelijk debuut op niveau 5… en hoe!? In hun eerste twee wedstrijden hadden ze niet veel te duchten van hun tegenstanders: VCE PSV en VC Polaris. Met grote cijfers wisten de meiden deze beide wedstrijden te winnen. Zou het hen lukken om met een 1e plek te debuteren op niveau 5? In de derde en laatste wedstrijd leek er in de 1e set tegen VV Best geen vuiltje aan de lucht maar in de 2e set kwam er zand in de machine; waar de service series in de eerste set om de oren van de tegenstander vlogen, lukte het het de meiden niet om in het ritme te komen. Richting het einde van het set werd het aanzienlijke gat in punten toch nog bijna gedicht, helaas was er onvoldoende tijd om ook deze set nog over de streep te trekken; meer dan een gelijke setstand zat er niet meer in. Met gespannen kopjes gingen de meiden richting de prijsuitreiking, zouden ze dan toch?… Jazeker, mini’s 2 kwam, zag en overwon en nam de 1e prijs mee terug naar Budel.   

Het volgende toernooi staat gepland op 18 december. Lijkt het je ook leuk om een keer te volleyballen? Kom dan een keer meetrainen op dinsdagavond of zaterdagochtend! 

Foto mini’s 2