Nieuws van Missiegroep ‘De Kettingbrug’

HAMONT-ACHEL – Afgelopen weekend vond de Missietentoonstelling 2022 van Missiegroep ‘De Kettingbrug’ plaats. Dat mocht eindelijk weer na de corona-jaren. 

Het werd weer een super groot succes!  Vrijdag had pastoor Innocent een gezellig woordje voor de scholen van Hamont en Hamont-Lo over wat Missie is. Hij vertelde interessante verhalen over zijn geboorteland Bukina Faso. Zaterdag opende de tentoonstelling voor iedereen . Het was onmiddellijk een grote stormloop om één van de vele bloemstukken te kunnen kopen. Het publiek kon naar stands met allemaal zelfgemaakte schorten, mooie handwerkjes, sokken, gelei, hoestsiroop, juwelen, kerstartikelen, de Afrikastand, de tombola, brocante en zoveel meer!  Met taarten, vlaaien, pannenkoeken enzovoorts bij een lekkere tas koffie werd er enorm gezellig gebabbeld. En werd het weer een groot volksfeest!

Hubert en Gerard hadden goed nieuws over de financiën. Zo kan Missiepater Mathieu Van Vlierden in Zuid-Afrika gesteund worden. Ook de andere projecten zoals ‘Pin Pin school’ in Suriname, Sint Vincentius, Stelimo kunnen weer rekenen op hulp. Daar zijn ze echt heel blij mee. Zo kunnen zij weer vele arme mensen helpen! De Missiekring is dan ook allen die hen een bezoekje brachten heel erg dankbaar! Dit alles werd mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan 50 vrijwilligers. Via HAC Weekblad ook een dankjewel aan hen voor de ongelofelijke inzet!