Schoolomgeving Lindel-Hoeven is voortaan autovrij

LINDELHOEVEN – In de Parkstraat in Lindel-Hoeven is de schoolomgeving voortaan autovrij. Het gedeelte tussen de  Pater Schildermansstraat en de Pater Vanduffelstraat wordt daartoe afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De maatregel moet de veiligheid verhogen van de vele voetgangers en fietsers aan de school. Het weggedeelte werd met paaltjes afgesloten. In de zone liggen geen private opritten. Voertuigen kunnen voortaan eenvoudig rond de kerk omrijden. De parking ter hoogte van de school blijft bereikbaar, maar krijgt éénrichtingsverkeer.  De nieuwe verkeerssituatie zal tijdelijk extra signalisatie krijgen zodat het verkeer eraan kan wennen. Ook het gedeelte Kapelstraat ter hoogte van de jeugdlokalen wordt geknipt voor doorgaand verkeer. Er worden daarvoor paaltjes over de weg geplaatst nabij de jeugdlokalen. Private opritten blijven daarbij steeds bereikbaar. Deze maatregelen om de schoolomgeving in het Lindel extra te beveiligen, werden goedgekeurd door de gemeenteraad van 1 september van dit jaar.