Verlies voor Ledûb volleybal dames

Op zaterdag 26 november stond de wedstrijd tegen Vocasa dames 1 op de planning. Het nagenieten van de gewonnen wedstrijd tegen Activia werd dinsdag ingeruild voor volledige focus op de wedstrijd van zaterdag. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden in de top 3.

Door Laura Heuvelmans 

“Beide teams zijn aanvallend en verdedigend sterk, dat betekent alle puntjes op de i, lef en overtuiging. In de eerste set was het spel van Ledûb en Vocasa aan elkaar gewaagd. Beide partijen deden eer aan hun plek op de ranglijst door niveau neer te zetten, er werd voor iedere bal gestreden. Vanaf een gelijke stand van 7-7 kwamen er aan de kant van Ledûb te veel eigen fouten waardoor we tot het einde van de set tegen een achterstand aan bleven kijken. Er werd gestreden voor iedere bal, maar helaas kwamen we net te kort om deze set te winnen: 25-20 voor Vocasa.

Set 2, de opdracht was duidelijk. Foutjes eruit, maar blijf met lef en overtuiging spelen. Ook in deze set waren beide teams weer aan elkaar gewaagd. Maar deze keer waren de rollen omgedraaid met set 1. Wat opmerkelijk was in deze set was dat Vocasa een gele kaart kreeg voor het te laat wisselen van speelsters, deze wissel werd dan ook afgekeurd. Ledûb heeft gedurende deze tweede set een voorsprong weten te behouden, er was meer servicedruk en er werden minder foutjes gemaakt wat resulteerde in een eindstand van 20-25 voor Ledûb.

Ook de derde set was een nek-aan-nek-race. Tussendoor werd nog even dezelfde bijzondere gele kaart uitgedeeld tijdens het wisselen maar dan aan Budelse zijde, zoals in het ‘DWF’ terug te lezen is als “spelophoud door Ledûb volleybal”.

Vanaf 15-15 zet vocasa met een goede servicereeks van 7 punten de set naar hun hand. 25-18. Ook in de vierde set werd er veel verdedigd door beide partijen, dit resulteerde wederom in een spannende set waar Vocasa aan het langste eind trok: 25-23

Helaas is hier dan onze eerste 3-1 nederlaag na 8 overwinningen op rij. Maar desondanks hebben we een prima wedstrijd gespeeld waar we ook leerzame momenten uit kunnen halen. We staan nu op een gedeelde tweede plaats met Vocasa.”