GGD BZO opent nieuwe pop-up vaccinatielocatie Valkenswaard

REGIO – GGD Brabant-Zuidoost past het aanbod in de test- en vaccinatielocaties in de regio aan. Per 12 december sluiten we de Covid-testlocatie Helmond (Varenschut), vanaf dat moment is de testlocatie Eindhoven 6 dagen per week op afspraak geopend. Op woensdag 30 november opent de GGD een nieuwe pop-up vaccinatielocatie in Valkenswaard, dit wordt de 4e pop- uplocatie die in de regio actief is.

“Sinds thuistesten in april de norm werd, zien wij logischerwijs de testvraag teruglopen. Waar we in de piekperiode begin dit jaar zo’n 4.000 inwoners per dag testten, testen we nu op de locatie Helmond nog geen 50 inwoners per dag. Uit efficiencyoverwegingen hebben we daarom besloten om de testlocatie Helmond (Varenschut) te sluiten, de testlocatie Eindhoven heeft voldoende capaciteit om de hele regio te bedienen. We blijven de testvraag uiteraard van dag tot dag monitoren, de norm blijft dat je binnen 24 uur een testafspraak kan maken als je een test bij de GGD nodig hebt. Indien nodig kunnen we snel opschalen, zoals we dat de afgelopen jaren ook hebben gedaan,” vertelt Covid-19 projectmanager Joop De Graaff van GGD Brabant-Zuidoost.

Zelftesten blijft de norm

Zelftesten blijft de norm. Wie een positieve zelftest heeft, gaat direct in isolatie, het is niet nodig om een bevestigingstest bij de GGD te laten doen. De GGD-teststraat is bedoeld voor specifieke groepen, namelijk zorgmedewerkers die met kwetsbare patiënten werken, 70+ers die in een verpleeghuis of andere instelling voor kwetsbare personen wonen of naar een dagbesteding gaan, mensen die geen zelftest kunnen doen en mensen die een herstelbewijs nodig hebben.

GGD Brabant-Zuidoost opent nieuwe pop-up vaccinatielocatie in Valkenswaard

Woensdag 30 november opent de GGD een nieuwe pop-up vaccinatielocatie waar inwoners zonder afspraak de herhaalprik kunnen halen. De nieuwe locatie bevindt zich in sporthal De Belleman in Valkenswaard en is open op woensdag 30 november, 7, 14 en 21 december.

Pop-uplocatie Valkenswaard

Woensdag 30 november, 7 en 21 december van 9.00 tot 15.45 uur Woensdag 14 december van 9.00 tot 12.30 uur

Adres: Sporthal De Belleman, Bruninckxdal 2, 5551 EV Valkenswaard

Op www.ggdbzo.nl en www.prikkenzonderafspraak.nl staan de openingstijden van alle actieve pop- uplocaties in de regio vermeld (Bladel, Veldhoven, Someren en Valkenswaard). Op pop-uplocaties is alleen de herhaalprik verkrijgbaar.

Overigens kunnen inwoners ook op de vaccinatielocaties Eindhoven (Antoon Coolenlaan) en Helmond (Haverdijk) zonder afspraak terecht. Op deze locaties is de vrije inloop zowel voor de herhaalprik als de basisserie van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.30 uur.

Testlocaties in de regio Helmond (Varenschut)

 • Tot 12 december open op maandag, woensdag en vrijdag, alleen op afspraak
 • Vanaf 12 december gesloten
 • Varenschut 11, 5705 DK Helmond.
  Eindhoven (Antoon Coolenlaan)
 • Tot 12 december open op dinsdag, donderdag en zaterdag, alleen op afspraak
 • Vanaf 12 december open van maandag t/m zaterdag, alleen op afspraak
 • Parking Antoon Coolenlaan 5, Eindhoven.
  Openingsdagen feestdagen
 • Testlocatie Eindhoven is op afspraak geopend op 2e kerstdag en oudjaarsdag. Op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag is de testlocatie gesloten.
 • De vaccinatielocaties zijn gesloten tijdens de feestdagen, net als het klantcontactcentrum van GGD BZO.