“De meerwaarde van muziek bij NAH”

EINDHOVEN – Maandag 12 december 2022 organiseert Café Brein Eindhoven een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). 

Waar: SWZ Activiteitencentrum, Palladiostraat 27, 5624 AB in Eindhoven.

Datum en tijd: 12 december van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang vanaf 19.00 uur.

Wie: Mensen met NAH, hun familie of mantelzorgers, andere belangstellenden. 

Aanmelden: IS NIET NODIG!

Hoofdgast van deze avond is Saskia Vos, zij werkt parttime als muziektherapeut bij Libra Revalidatie & Audiologie in Eindhoven, daarnaast is zij zelfstandig muziektherapeut/ agoog/zangcoach en zangeres. Welke onderwerpen komen er aan bod?

Saskia gaat ons meer vertellen over muziektherapie (voor mensen met NAH) en welke uitwerking dit kan hebben. Welke vormen worden door haar gebruikt binnen Libra en voor wie is dit geschikt? De methode SMTA (Speech-Music Therapy for Aphasia), kan bijvoorbeeld worden ingezet bij afasie. Maar muziektherapie kan ook ondersteunend zijn om bijvoorbeeld depressie, rouwverwerking of somatische klachten te verlichten. Muziek heeft invloed op de stemming en het gedrag van mensen. Wat iemand vaak niet kan uitspreken, kan hij wel duidelijk maken via muziek. Op deze manier geeft muziektherapie een bijdrage aan de kwaliteit van leven. Daarnaast zal een kleine delegatie van het rock- en popkoor “Spektakel” uit Eindhoven de pauze vullen met een aantal sfeervolle nummers onder gitaarbegeleiding om het jaar richting de feestdagen feestelijk af te sluiten.

Spreekt dit thema en de verdere invulling van deze avond je aan?  Je bent van harte welkom!

Belangrijk: 

  • Het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en tijdens verplaatsingen binnen het activiteitencentrum + het houden van 1,5 m afstand onderling is naar eigen inzicht.
  • Blijf thuis bij klachten.

Café Brein

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen waarbij informatie en gezelligheid samengaan. Deelnemers praten over de brede gevolgen van NAH en hoe ze daarmee omgaan. Deze gevolgen hebben namelijk grote invloed op het welzijn van de persoon met NAH en zijn omgeving.

Belangstellenden die aankondigingen en/of samenvattingen van de bijeenkomsten willen ontvangen, kunnen zich aanmelden voor de Café Brein emailverzendlijst via info@mantelzorgverlicht.nl