Patroonsfeest Schutterij Budel

BUDEL – Traditiegetrouw houdt schutterij St. Nicolaas & St. Antonius haar jaarlijks patroonsfeest op de eerste zondag na Sinterklaas. Dit jaar is dat op 11 december. St. Nicolaas is één van de patroonheiligen die de schutterij op deze dag gedenkt.

De samenkomst zondagmorgen is bij de Schutshoeve en de dag begint met een H.  Mis van 10.30 uur in de grote kerk van Budel. Hiermee geeft de schutterij vanuit de historische tradities, hun verbondenheid en erkenning voor kerkelijk en het burgerlijk gezag weer. Bij deze dienst zijn naast de leden van de vereniging ook ereleden, leden van het Gilde uit Budel en burgemeester Van Kessel aanwezig. Tijdens de dienst vindt de formele eedaflegging van de nieuwe schutterskoning plaats. Na de dienst speelt de drumline nog een serenade voor de genodigden en kerkbezoekers. Terug in de “Schutshoeve” wordt de feestmiddag voortgezet met een koffietafel en een quiz- en spellenmiddag waarbij ook buurtbewoners van de Schutshoeve uitgenodigd zijn.