‘Er zijn maar weinig klachten die we niet kunnen behandelen’

CRANENDONCK – De Dag van de Ondernemer vond dit jaar plaats op vrijdag 18 november.

Net als voorgaande jaren werd deze dag door de gemeente Cranendonck aangegrepen om een aantal plaatselijke ondernemers extra in het zonnetje te zetten.

Alle inwoners en ondernemers konden een ondernemer aanmelden die een pluim verdient, bijvoorbeeld omdat deze ondernemer afgelopen jaar iets bijzonders gerealiseerd, meegemaakt of bedacht heeft.

De drie ondernemers met de meeste nominaties zijn: Fysio-Fit Budel, Creative Spirit uit Budel en Multi-Service uit Budel-Schoot. Zij werden op vrijdag 18 november verrast door wethouder Marcel Lemmen die langskwam met persoonlijke felicitaties en een heerlijke taart. 

De komende weken vertellen de ondernemers in het HAC Weekblad over hun bedrijf en hun drijfveren en motivatie. Roy Claassen van Fysio-Fit Budel trapt deze week af. 

Inwoners en ondernemers die de Budelse fysiopraktijk hebben genomineerd roemen de fijne sfeer, het goede advies en het plezier en de passie die Claassen en zijn collega’s voor hun vak uitstralen. Ook wethouder Marcel Lemmen steekt de loftrompet: “Het is mooi om te zien hoe een bevlogen ondernemer niet alleen zijn vak goed uitoefent, maar er ook in slaagt om zijn bedrijf stap-voor-stap te ontwikkelen, ook in afgelopen tijd met de beperkingen door corona.”

De nominatie kwam voor Claassen als een verrassing. “Mijn vader plaatste een bericht in de familie-app dat ondernemers genomineerd konden worden, maar verder had ik er niet veel meer over gehoord, totdat de wethouder een paar weken geleden een taart kwam bezorgen. Het is leuk om in het zonnetje gezet te worden. Het geeft aan dat we goed bezig zijn.”

Na het CIOS te hebben doorlopen, studeerde Claassen in 2015 af voor de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. In 2016 begon hij een maatschap met dorpsgenoot René Smolders, dit met als insteek dat hij Fysio-Fit na zijn pensioen zou voortzetten. Vanaf juli 2019 staat Claassen op eigen benen. Toen verhuisde de praktijk van de Deken van Baarsstraat naar de Burgemeester van Houtstraat in Budel.

Het team van Fysio-Fit bestaat behalve uit Claassen, uit zijn echtgenote Dionne Claassen-van den Eijnden en Rens Vrijsen. “Er zijn maar weinig klachten die we niet kunnen behandelen”, stelt Claassen, die onlangs is afgestuurd als manueel therapeut. De praktijk richt zich niet alleen op een breed spectrum aan klachten en aandoeningen, maar ook op revalidatie. Onder meer voor het herstel na een ongeval, blessure, ziekte of medische ingrepen kunnen mensen terecht bij Fysio-Fit. Ook coronarevalidatie, oedeemtherapie en groepsbehandelingen voor mensen met de longziekte COPD behoren tot de mogelijkheden.

De Budelse praktijk biedt ook Fysio-Fitness aan. Hierbij is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende bewegingsprogramma’s die de gezondheid en fitheid verbeteren of op peil houden. 

In het ruime pand aan de Burgemeester van Houtstraat 82 zijn verschillende fitnessgroepen actief. De groepjes zijn klein en er is individuele aandacht. “De leeftijd van de deelnemers varieert van begin 20 tot 84”, vertelt Claassen. De doelgroep bestaat uit mensen die voor een behandeling naar Fysio-Fit komen of waarvoor een fitnesscentrum een te hoge drempel heeft.

Fysio-Fit werkt nauw samen met oefentherapeute Mirjam van de Moosdijk en diëtiste Inge Verkooijen-Dillen, die in hetzelfde gebouw praktijk houden. Claassen: “Het is fijn dat we hier de ruimte hebben om in de toekomst eventueel uit te breiden in de richting van een gezondheidscentrum. Maar we streven niet naar een praktijk met 10 tot 20 therapeuten. Het gemoedelijke karakter willen we in stand houden.”