FC Cranendonck delft onderspit uit bij sv Budel

BUDEL – De derby sv Budel tegen FC Cranendonck eindigde in een verdiende 3-1 overwinning voor sv Budel. FC Cranendonck kon ruim 60 minuten goed tegenstand bieden. Maar met de 2-1 halverwege de tweede helft viel ook het doek voor FC Cranendonck. In de allerlaatste minuut werd het ook nog 3-1, maar dat was puur voor de statistieken.

sv Budel startte sterk en kreeg al meteen enkele kansjes. Keeper Bjarn Brunenberg en de paal stonden al enkele keren in de weg. En net toen FC Cranendonck wat meer in de wedstrijd kwam viel de 1-0 voor sv Budel. Na een mooie steekbal kwam de Budel spits  alleen voor doelman Bjarn en liet hem met een mooie geplaatste bal kansloos,1-0. Hierna zag je FC Cranendonck met wederom een geweldige strijdlust  steeds beter in de wedstrijd komen. Na een half uur resulteerde dit ook in de gelijkmaker. Een vrije trap op 20 meter voor het sv Budel doel werd door Driek vd Vorst in de bovenste kruising geplaatst. Onhoudbaar voor de Budel goalie, 1-1. Tot aan de rust bleef het spel op en neer gaan, maar tot grote kansen kwamen beide ploegen niet meer.  Na de rust zagen we een beter sv Budel. FC Cranendonck bleef goed verdedigen en gaf nagenoeg geen kansen weg. Het was een door de scheidsrechter erg makkelijk gegeven vrije trap op 20 meter afstand van het FC Cranendonck doel die de wedstrijd deed beslissen. En ook hier belandde de bal onhoudbaar voor de doelman in de bovenste hoek van het doel, 2-1. FC Cranendonck bleef keihard werkend geloven in een positief resultaat, maar kon in het verdere verloop van de wedstrijd geen kansen meer creëren. Aan de andere kant deed goed keeperswerk van Bjarn Brunenberg erger voorkomen. Na een uitval van sv Budel over links werd de wedstrijd enkele minuten voor het einde definitief beslist. De sv Budel spits kon alleen voor doelman Bjarn opduiken, maar zijn inzet werd door Bjarn tegengehouden, waarin Budel in de rebound alsnog de 3-1 kon scoren. Snel hierna blies de scheids het laatste fluitsignaal en was de winst voor sv Budel.