Hema Volksloop

WEERT – Op zondag 4 december stonden weer veel lopers aan start van de maandelijkse Volksloop door de natuur van de IJzeren Man in Weert. Onder frisse omstandigheden gingen om 9.30 uur de jeugdige lopers voor de 1.3 en 2.5 kilometer van start. Vanaf 10.00 uur startten de andere afstanden. In 2022 hebben er twee competities plaats gevonden. De jeugd tot en met vijftien jaar konden op zes zondagen bij de 1.3, 2.5 en 4.0 kilometer punten vergaren. Op 4 december kregen de nummers 1e, 2e en 3e van zowel bij de meisjes als bij de jongens van iedere afstand een beker uitgereikt. Ook kregen alle jeugdige lopers een kleine surprise in verband met Sinterklaas.

Bij de senioren hebben de lopers deelgenomen aan de “Meeste Progressie”-competitie van de Hema Volksloop 2022” in Weert. Deze konden op vier zondagen in 2022 laten zien dat ze in dezelfde afstand een snellere tijd konden lopen. Dus iedereen kon winnen.  Ook hier waren daarom diverse prijswinnaars. Ook deze winnaars kregen hun prijzen uitgedeeld.

Ook waren er weer jubilarissen. Sander Steijvers heeft honderd keer meegedaan. Ann Gielen en Sophie Everaerts hebben beiden tien keer deelgenomen. Alle drie kregen ze hiervoor een herinnering aangeboden.

Uitslagen jeugd competitie:
Meisjes 1,3 km  1. Roos Sentjens 2. Aoibhinn van de Ven 3. Floor Verheijen

Jongens 1,3 km 1. Tijn Stoppels 2. Jaydon Sint Jago 3. Robin Bakker

Meisjes 2,5 km 1. Fay Sentjens 2. Charlotte Beesems 3. Vianne van de Moosdijk

Jongens 2,5 km 1. Sjoerd Timmermans 2. Koen Verheijen 3. Luuk Stoppels

Meisjes 4.0 km 1. Amber Görög 2. Kyra van der Burght 3. Selma Fonteijn

Jongens 4.0 km 1. Seb Stoppels 2. Tygo Hoogeveen 3. Bas Verheijen 

Uitslag Progressie:
Vrouwen 4.0 km: Lenie Stempher-Arts

Mannen 4.0 km: Ad Görög.

Vrouwen 6.0 km: Marga Mennen-Beijk.

Mannen 6.0 km: Jos Zegveld.

Mannen 12.0 km: Henk Moonen.

Mannen 15.5 km: John Geelen.

De volgende Hema IJzeren Man Volksloop is een bijzondere loop. Op nieuwjaarsdag 1 januari 2023. Dan start het nieuwe sportieve jaar bij de IJzeren Man in Weert. Voorinschrijven kan vanaf 7 december tot en met 29-12-2022. Ben jij er ook bij. Tot 1 januari.

Hema, Posno-Sport, Erkens Fietstechniek, Bier En Spijzenlokaal Dennenoord, Wertha-Bieren, Pets &Co, Stichting Gezondheid & Ontspanning, Av Weert, Huupkens Ijssalon. Weert Media Groep, Sport Akkoord Weert.