Nieuwe namen en start voorverkoop Bospop 2023 

WEERT – De eerste tweeëntwintig namen voor Bospop 2023 zijn een feit. Dit jaar kent Bospop weer drie festivaldagen met een volledig programma op meerdere podia. De headliners van Bospop 2023 zijn niemand minder dan Simply Red, Porcupine Tree en Zucchero. Daarnaast nemen ook Rag’n’Bone Man, +LIVE+, Nile Rodgers & Chic en Joe Bonamassa plaats op het podium in Weert. De 41ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop start zaterdag 10 december om 10.00 uur via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl

Sinds de oprichting in 1985 is de Britse soul- en popband Simply Red uitgegroeid tot één van de meest succesvolle live acts uit het Verenigd Koninkrijk. Geen wonder ook, want de band tourt al tientallen jaren de wereld rond met talloze hits als ‘Holding Back The Years’, ‘If You Don’t Know Me By Now’, ‘Fairground’ en ‘Sunrise’. In 2019 kwam hun nieuwste studioalbum uit: ‘Blue Eyed Soul’. “I’m looking forward to playing it live because it’s real”, zei frontman Mick Hucknall hier destijds over. Wij kunnen niet wachten om de band te verwelkomen op Bospop!

Liefhebbers van progrock kunnen hun harten collectief ophalen: Porcupine Tree is back in action! Het gerenommeerde trio Steven Wilson, Richard Barbieri en Gavin Harrison stak na een pauze van 11 jaar weer de koppen bij elkaar, met een geweldig album als resultaat: ‘Closure/Continuation’. De bombastische gitaar- en toetsenpartijen, indringende gitaarsolo’s en fraaie meerstemmige zang in combinatie met psychedelische rock, ambient soundscapes, experimentele pop en een geheel eigen voortstuwend metal geluid benadrukken nog maar eens dat Porcupine Tree gelukkig nog steeds veel te vertellen heeft.

Zanger en gitarist Zucchero is hét symbool voor de Italiaanse rock. Deze levende legende bracht in zijn inmiddels ruim 50-jarige carrière talloze hits voort, waaronder ‘Senza Una Donna’, ‘Baila Morena’ en ‘Il Volo’, en werkte samen met grote artiesten als Andrea Bocelli, Sinéad O’Connor, Paul Young en Sting. Engels of Italiaans, ballade of uptempo: Zucchero is van vele markten thuis en steelt hiermee de harten van rock- en bluesliefhebbers van over de hele wereld. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de overnachtingsmogelijkheden.

De kaartverkoop start zaterdag 10 december om 10.00 uur via: www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.