sv Budel wint ook 3e derby van het seizoen

BUDEL – In een enerverende wedstrijd heeft sv Budel met 3-1 gewonnen van FC Cranendonck. Bij Budel was linkerspits Sem Jansen weer fit en keerde terug in de basis. En kon ook Jochem Spee beginnen in de basis, ondanks lichte hamstringklachten. De eerste kans was voor sv Budel…een kopbal van Wouter Spee belandde op de paal. Budel bleef de betere ploeg en kwam in de 12e minuut verdiend op voorsprong. Sem Jansen kon intikken na een assist van Thijs van Geldorp. In de 20e minuut ging een kopbal van Jochem naast na een voorzet van Sepp Aendekerk. Hierna kwam FC Cranendonck beter in de wedstrijd. Ze legden veel arbeid in hun spel en daar had Budel het lastig mee. In de 27e minuut kwam FC Cranendonck op gelijke hoogte. Een fair duel tussen Jochem en Ralph van Meijl van FC Cranendonck werd door de scheidsrechter beoordeeld als een overtreding, waarna Driek vd Vorst de bal vanaf 20 meter fantastisch binnen schoot: 1-1. In het vervolg van de 1e helft bleef fc Cranendonck agressief spelen en dat levert ze twee gele kaarten op. Net voor rust was er nog een mooie kans voor aanvoerder Jelle Martens, maar zijn kopbal werd gestopt door de keeper van FC Cranendonck. Ruststand 1-1.

Het eerste kwartier na rust kan FC Cranendonck de druk van Budel nog weerstaan, maar sv Budel werd steeds sterker. Schoten van Sem Jansen en Sepp Aendekerk gingen over het doel. In de 63e minuut redde de keeper van FC Cranendonck op een inzet van Jochem Spee na een mooie aanval van Budel. Bij de thuisploeg kwam Daan Kooken in de ploeg voor Wilgard Vos. In de 74e minuut kreeg Budel een gemakkelijk gegeven vrije trap en Stan van Leeuwen schoot de bal onhoudbaar in de kruising. Finn Bogers (JO19-1) kwam bij Budel in de ploeg voor Jochem Spee. In de 88e minuut besliste Stan van Leeuwen de wedstrijd. De keeper van FC Cranendonck kon een inzet van Daan nog keren maar Stan was er “als de kippen bij” en schoot binnen. Trainer Eric van Rooy brengt hierna nog 3 verse krachten in het team en Budel speelde de wedstrijd vakkundig uit. Opnieuw een mooie en goede overwinning voor sv Budel. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Oda op de planning.