vv Maarheeze wint overtuigend van FC Oda

MAARHEEZE – vv Maarheeze heeft afgelopen zondag een klinkende thuisoverwinning

behaald tegen FC Oda uit Boshoven-Weert. Bij rust was het al 3-0 en de

eindstand was uiteindelijk 4-1. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop werd traditiegetrouw op Carnavaleske wijze geopend door de nieuwe prinsen Carnaval van CV de

Muuzevangers. Prins Dirk, Jeugdprins Jasper en pupil van de week Lars Vink gaven met hun gevolg het goede voorbeeld bij de aftrap. Maarheeze was vanaf het begin goed bij de les en drong FC Oda terug op haar eigen helft. De score werd hierdoor in de 12e minuut al geopend door Maarheeze nadat spits Remy Verhoeven alert was na een verdedigingsfout van Oda en de bal bekeken in de bovenhoek plaatste: 1-0. 10 minuten later lanceerde verdediger Thijs van der Cammen, met een strakke pass, vleugelverdediger Joost Duisters, die met grote snelheid op het doel van Oda af ging maar binnen de 16-meter werd gevloerd. De aan Maarheeze toegekende penalty werd door Remy Verhoeven vakkundig omgezet in de 2-0 voorsprong. Nadat eerder in de wedstrijd Ralf van

Beek al tot tweemaal toe vrij voor de keeper de score verder had kunnen uitbouwen, deed hij dit in de 40e minuut met een magnifiek afstandsschot. Vanaf de zijkant van het veld joeg hij de bal snoeihard achter de doelman van Oda en bracht hiermee de stand op 3-0.

Op slag van rust was Oda tot twee keer toe dicht bij een tegentreffer. Een eerste afstandsschot werd vakkundig gestopt door Maarheeze-doelman Rowan Jeuken, een 2e schot belandde op de lat. Na de rust hield Maarheeze de controle over de wedstrijd ondanks een tegentreffer van Oda in de 63e minuut. Nadat Remy Verhoeven nog een kopbal op de paal zag belanden besliste Maarheeze in de 74e minuut de wedstrijd. Een hele mooie aanval startte op de rechterflank met een onderschepping van Patrick Verton die door-passte op middenvelder Erwin Snelders die op zijn beurt Remy Verhoeven de diepte in stuurde, Remy kapte zijn tegenstander uit en stelde Ralf van Beek in staat om ook zijn 2e doelpunt in de wedstrijd te maken: Eindstand 4-1! Het Maarheeze-publiek zag een hard werkend en goed voetballend Maarheeze dat zijn supporters op een mooie voetbalmiddag wist te trakteren. Doordat alle overige teams van vv Maarheeze op de zondag ook hun thuiswedstrijden hadden gewonnen, kunnen we spreken van een zeer geslaagde Super-Sunday! Mede dankzij het bezoek van CV De Muuzevangers. Komende zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma: De Derby uit tegen Rood-Wit 67. Voor de vv Maarheeze-aanhang een mooie wedstrijd die wederom met de fiets te bezoeken is.

Foto Hennie Roosen