Spectaculaire ATB-tocht TWC de Zwoegers

CRANENDONCK – Zondag 18 december 2022 noteer dit alvast in je agenda! Want dan gaat de werkelijk schitterende en tevens spectaculaire ATB-tocht van TWC de Zwoegers weer van start. Start is zoals vanouds bij Sporthal De Zuiderpoort te Budel. Dit is tevens de finish-locatie. Hier vindt u volop parkeergelegenheid en kunt u na afloop uw atb-fiets schoonmaken. Inschrijven bedraagt slechts 5€. U kunt kiezen uit 3 afstanden: 37 km, 47 km of zelfs 62 km. Het NTFU heeft deze ATB-tocht het keurmerk “Extra Goed Geregeld” toebedeeld. Dus reden genoeg om deel te nemen aan deze ATB-klassieker van het Zuiden. 

Inschrijven kunt u snel en efficiënt bij maar liefst 5 inschrijftafels. De drie geheel vernieuwde routes zijn, zoals u van ons gewend bent, zeer duidelijk met pijlen uitgezet. Daar waar nodig is het parcours aangeveegd en staan bevoegde verkeersregelaars gereed om de ATB-ers veilig over de routes te loodsen. 

Alle drie routes gaan door de prachtige natuur van de gemeente Cranendonck en zelfs een stukje de grens over. Met afstanden van 37 km, 47 km en zelfs 62 kilometer zal elke ATB-er perfect aan zijn trekken komen. Zowel de ongetrainde recreatieve ATB-er tot de doorgewinterde semi-prof ! Er is nauwelijks asfalt te bekennen, maar wel volop single tracks, technische stukken, draaiers, lopers, spectaculaire stukken, behendigheid. De routes zijn, voor uw veiligheid, ingedeeld in zones, zodat wij u nog eenvoudiger kunnen lokaliseren mocht er zich iets voordoen. Halverwege de routes ligt de grote rustpost. Hier kunt u tot rust komen en nieuwe energie opdoen in de vorm van lekkere warme soep, banaan, peperkoek, reepjes, thee, koffie en sportdrank. En let op, bewaar wat krachten voor het laatst,  want op het eind heeft de Familie Beerten nog een behendigheidsparcours voor u gebouwd. Gelukkig staat daar ook het wereldkampioenteam Red Bull klaar om u hun energie-drank aan te reiken! 

Bij de finish is een fiets-afspuitplek opgezet. Hier zal het bedrijf Cyclewear.eu aanwezig zijn om u hierbij te adviseren alsmede specifieke producten te demonstreren. En, wij hopen het natuurlijk niet, maar EHBO-ers staan klaar bij de start/finish-locatie voor eventuele calamiteiten. Zet tot slot je fiets in de bewaakte fietsenstalling en ga met andere sportievelingen lekker in de gezellige kantine hangen om, onder het genot van een drankje, de opgedane ervaring uit te wisselen. Hier zal ook ons trouwe TWC De Zwoegers-lid Ronny Driesen aanwezig zijn, gehuld in zijn felbegeerde regenboogtrui, die hij vorige maand wist te bemachtigen.

Verder verklappen we niets en hopen natuurlijk op een geweldige opkomst. Trek erop uit met het hele gezin en/of je fietsvrienden: dit moet u meemaken. Inschrijven en vertrek vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur bij Sporthal de Zuiderpoort, Sportlaan 7 te Budel. Tot ziens op zondag 18 december ! Voor meer info: www.dezwoegers.nl.