Deksel op de neus Voor KFC Hamont

HAMONT-ACHEL – Op zaterdagavond werden de U15 van KFC Hamont 99 in de bloemetjes gezet wegens het behalen van de titel van de eerste seizoenshelft. Later op de avond mochten ze mee opdraven bij het eerste elftal in de thuismatch tegen Anadol. De bezoekers waren in de staart van de rangschikking beland maar met het terug beschikbaar zijn van oude krijger Hakan Bayraktar (46 jaar en dat is in het spel niet te zien) konden ze weer verschillende overwinningen noteren. De start van de ploeg uit Heusden-Zolder was verschroeiend. Eerst kon Aydin randje buitenspel doorstomen; hij plaatste de bal naast keeper Marnick Emmers in Doel. Twee minuten later was hij er als de kippen bij om een afgeweerde vrije trap van Simitci binnen te trekken: 0-2 na ongeveer een kwartier.
KFC moest even bekomen van deze opdoffer maar nam dan de match helemaal in handen. Ferren Peeters zag eerst nog een schot nipt naast doel belanden maar vlak erop mikte Michiel Thijs wél aan de juiste kant van de paal: 1-2 na 25 minuten. Bezoekend doelman Uludag had een goede dag: eerst tikte hij een knal van Wietse Baerts uit de kruising, daarna werd hij geholpen door de paal bij een fraaie krulbal van Wietse en enkele minuten later stond hij op de goede plaats bij een kopbal van -weerom- Wietse. Ruststand was zo nog steeds 1-2, terwijl Hamont eigenlijk al op voorsprong had moeten staan.
Ook na de onderbreking bleek Uludag de beste bezoeker: zowel Wietse Baerts als Ferren Peeters (rebound) konden hem van dichtbij niet passeren. Ook Jeroen Peeters niet. Maar … de goed ingevallen Wesley van Vlierden wel; die kon aan de 2e paal de 2-2 scoren, met nog ruim 20 minuten op de teller. Hamont bleef doordrukken: Wietse Baerts knalde op de deklat en een streep van Ferren Peeters zoefde nipt over. Geen doelpunt uit vele kansen … en de vervelendste voetbalwet werd weer gerespecteerd. Eerst kwam KFC nog goede weg toen balverlies bijna afgestraft werd, maar goalie Emmers was de meerdere van Aydin. En bijna stopte Marnick in de toegevoegde tijd ook de strafschop van Eren (toegekend na ongelukkig handspel) maar helaas: eindstand 2-3. Onverdiend, maar het zijn uiteindelijk de doelpunten die tellen. Anadol piekte in het eerste en laatste kwartier en het rendement van Hamont in het volle uur wedstrijdoverwicht werd onvoldoende uitgedrukt in doelpunten.