Peltse wensboomactie vervult wensen van (kans)arme kinderen

PELT – De eerste succeseditie van “Pakje voor Pelt” in 2021 krijgt dit jaar een vervolg in de vorm van een ‘Wensboomactie’. Peltenaar Bart Peeters startte dit initiatief vorig jaar op. Met een gewone Facebookpost verzamelde hij een bedrag van wel 6.000 euro, waarmee anoniem pakjes werden geschonken aan kinderen in (kans)armoede. Dankzij de steun van de gemeente Pelt, Sint-Vincentius en andere welzijnspartners wordt de actie groter en hoopt men nóg meer Peltse kinderen in kansensituaties gelukkig te maken.

Via Sint-Vincentius, het Valkenhof, Gezin Centraal en het OCMW werd er een anonieme lijst opgesteld met de wensen van kinderen tussen 0 en 12 jaar. Deze lijst omvat iets meer dan 250 kinderen. “We kozen niet lukraak voor 40 euro als bedrag voor een pakje,” zegt Bart. “Met 40 euro schenken we deze kinderen een kwaliteitsvol geschenk. Iets wat lang meegaat en waar ze écht iets aan hebben.” 

Wie wil bijdragen voor een kerstgeschenk aan Peltse kinderen in kansarmoede kan dat zowel in het écht als digitaal. Ofwel pluk je een écht wenskaartje uit een van de twee fysieke wensbomen en koop je het pakje zélf. De digitale optie leidt je naar de webpagina www.gemeentepelt.be/wensboom waar je kan kiezen om het bedrag van een pakje te storten. Omdat geen bedrag te groot of te klein is voor solidariteit, is er daarnaast nog een mogelijkheid om een vrije bijdrage te doen. Mensen die liever steunen zonder internet mogen altijd storten op het rekeningnummer: BE23 0689 4711 4491, met vermelding “wensboom” of kunnen een centje deponeren in de spaarpotten op de weekmarkt in Neerpelt (10 december) en en Overpelt (15 december).

“Het is een hele uitdaging, maar niet onmogelijk,” luidt het vanuit de organisatie. “Wanneer een Facebookoproep zo’n effect kan hebben, kunnen we ons alleen maar inbeelden welk succes de wensboom dit jaar met zich meebrengt.” Indien er overschot van de giften is, gaan deze naar de werking van voedselbank Sint-Vincentius.

De actie loopt van 7 tot en met 19 december.