Een hart voor alle gezinnen die een kind* missen

HAMONT-ACHEL – Ook bij ons in Hamont-Achel gebeurt soms het ondenkbare en sterft er een kind*. Bij het onmetelijke verdriet dat gezinnen op dat moment overvalt, is het heel belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar en dat we tonen dat we dit verdriet zien en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Daarom neemt ook de stad Hamont-Achel deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die al bijna veertien jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*. 

Op zondag 11 december – Wereldlichtjesdag – start de Koesterweek en zal er een hart van kaarsjes het Huis van het Kind in Hamont verlichten. Ook jij bent er die dag om 19.00 uur welkom om een kaarsje te branden. De mogelijkheid is er om een naam te hangen bij een kaarsje als herdenking. Er wordt een mooi gedicht voorgelezen en nadien is er een babbelmomentje met warm drankje voorzien, want tijdens deze Koesterweek, koesteren we samen herinneringen aan een kind* dat gemist wordt. 

Brand jij ook een kaarsje? 

Kan jij er zondag 11 december niet fysiek bijzijn, maar wil je toch de gezinnen die ooit een kind* verloren ook een warm hart toe dragen? Tijdens Wereldlichtjesdag steken mensen wereldwijd om 19.00 uur een kaarsje aan om een overleden kind* te herdenken. Waar je ook bent, ook jij kan een van de vele lichtpuntjes zijn.