Sporting Pelt D1 versloeg Atomix Haacht

PELT – Zaterdag gingen de Dames 1 van Sporting Pelt op verplaatsing naar Haacht. Het beloofde een spannend duel te worden, want de trainer van de tegenpartij is geen onbekende in Pelt. Bjorn Timmermans, ex-T1 van de herenploeg van Sporting had zijn huiswerk gemaakt en zat meerdere keren in de tribune om de wedstrijden te analyseren.

Maar dat hield Sporting niet tegen om een blitzstart te nemen. Na 3 minuten noteerde het scorebord 0-4. Gitte imponeerde met shots uit stand vanuit het midden. Hanne benutte de ruimte op de cirkel en zorgde voor goals of penalty’s na verdedigingsfouten. De verdediging van Sporting communiceerde goed en liet weinig gaten vallen, met enkele goede tegenaanvallen tot gevolg. Toch kon Atomix aanklampen dankzij dreiging vanuit midden- en rechteropbouw. Ook zij hadden iemand bij die niet vies is van een shot uit de loop. Ruststand: 10-14. Na de rust bleven de Peltse dames gefocust en bereikten ze een zevenpuntenkloof. De Haachtse opbouwers zetten veel druk, maar Sarah verdedigde stevig en correct. Een groot deel van de shots werd buiten de palen gehouden door Aitana. Toen het in aanval wat minder ging, begonnen de zenuwen op te borrelen. Door penaltymissers en balverlies kreeg de wedstrijd een spannende ontknoping. Atomix kwam terug tot op één doelpunt (21-22). Gelukkig kon Pelt nog twee keer rekenen op een sprintje van Hanne op tegenaanval. Eindstand: 21-24.