Sportdienst Pelt klaar voor voorjaar 2023 

PELT – Sportcentrum De Bemvoort heeft voor het voorjaar van 2023 weer een gevarieerd programma klaargestoomd met sportieve activiteiten voor jong en oud. Er is zowel een aanbod met activiteiten overdag als ’s avonds. Nieuw is dat er vanaf nu ingeschreven dient te worden aan de sportbalie in sportcentrum De Bemvoort. Inschrijven kan vanaf 16 januari vanaf 9.00 uur en de lessen van het nieuwe aanbod gaan van start vanaf 30 januari en loopt tot 30 juni. Instappen kan steeds, je betaalt de overige lessen van de reeks!

LESSEN OVERDAG 

Op maandag, van 9.00 uur tot 10.00 uur, gaat de les Tai Yin Yoga door in De Bemvoort. Er wordt aandacht geschonken aan ademhaling en beweging, het leren kennen van je grenzen en het versterken van je energie. Je ervaart hoe fijn het is om meer ontspannen te zijn. De les eindigt telkens met een 10-tal minuutjes Chi-kung, een heerlijke bewegingsmeditatie. De prijs voor deze lessen bedraagt €45. 

Figuurtraining op muziek waarbij de nadruk ligt op conditieverbetering en spierversterkende oefeningen, meer bepaald voor de buik, billen en benen: dat is Bodyshape. Een workout voor het hele lichaam! Ook deze lessen worden gegeven in De Bemvoort en gaan door op vrijdag van 9.00 uur tot 10.00 uur. De prijs voor deze lesreeks: €45. 

Op dinsdagmiddag van 13.15 uur tot 14.15 uur staan de dames centraal tijdens de Ladies Only Workout. Deze fitnessles start met een low-impact warming-up, gevolgd door spierversterkende oefeningen voor buik, billen, benen en armen. Een zeer afwisselende fitnessles waar geen spiergroep onbenut blijft! De lessen zijn enkel voor dames en gaan door in De Bemvoort. Prijs voor deelname: €45. 

Andere lessen die overdag gegeven worden zijn o.a. Zumba Gold, Pilates, stabilisatietraining, dans,… Er is voor ieder wat wils! 

LESSEN ‘S AVONDS 

En ook ’s avonds kan er gesport worden. Wie inschrijft voor de Total Workout mag meteen deelnemen aan 4 lessen: 

– maandag van 19.30 uur tot 20.30 uur kan er deelgenomen worden aan de Total Step (een energieke step-workout met een hoog fun-gehalte)

– op maandag van 20.30 uur tot 21.30 uur of op woensdag van 20.00 uur tot 21.00 uur meedoen met ‘Body & Mind (een combinatie van beweging uit yoga, tai chi en Pilates) 

– en op woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur de beste dancemoves bovenhalen tijdens de ‘Dance & Shape’, de perfecte manier om al dansend in vorm te geraken! 

De lessen van de Total Workout worden op verschillende locaties georganiseerd, je mag zelf kiezen hoeveel workouts je per week wil volgen en de prijs voor deelname bedraagt €90. 

Tijdens de conditietraining, die doorgaat op maandag van 19.45 uur tot 21.30 uur in de sporthal van WICO Campus Sint-Maria, worden loopsessies afgewisseld met kracht- en soepelheidsoefeningen. Het is een zeer gevarieerde training in een fijne groepssfeer. Prijs voor deelname €45. 

Het aanbod is natuurlijk nog uitgebreider. Zo behoren sporten als Zumba, sportwandelen en Bootcamp ook tot de mogelijkheden. Kijk zeker op www.gemeentepelt.be/beweegprogramma voor een volledig overzicht van de lessen. Inschrijven kan vanaf 16 januari vanaf 9.00 uur via de webshop of de balie van sportcentrum De Bemvoort (Jeugdlaan 8 in Pelt). Maar er kan op ieder gewenst moment ingestapt worden. Je betaalt dan enkel het resterende bedrag van de reeks. 

VOOR DE KIDS 

Tijdens de kerstvakantie wordt er voor een gezinsvriendelijke Lichtjes-wandelzoektocht georganiseerd door de Peltse sportdienst. Tijdens de tocht van zo’n 5 kilometer lang, kom je door prachtig verlichte straten. Kan jij de verschillende foto’s van de kerstverlichting bij de juiste straat vinden? Onder de deelnemers verloot de gemeente Pelt leuke prijzen. Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden en wordt georganiseerd in de straten van Sint-Huibrechts-Lille, tussen 17.00 uur en 21.00 uur. Deelname is gratis en de routes en het deelnameformulier vind je op www.uitinpelt.be/lichtjeswandelzoektocht 

PUNTEN SPAREN MET DE UITPAS 

Wist je dat wanneer je deelneemt aan een gemeentelijke sportactiviteit, je volop punten kan sparen met een UITPAS? Verzamel zoveel mogelijk punten en ruil ze in voor leuke UITPAS-voordelen. Meer info op www.gemeentepelt.be/uitpas 

Blijf op de hoogte van alle sportieve activiteiten in de gemeente Pelt door de Facebookpagina ‘Pelt in Beweging’ te volgen of kijk op www.gemeentepelt.be