Oproep: heeft u een ‘kastje’? 

REGIO – Tegenwoordig duiken er steeds vaker ‘kastjes’ op. Deze ‘kastjes’ zijn gevuld met spullen die weggegeven of uitgeleend worden of er staat een spaarpotje bij voor een kleine of vrijblijvende bijdrage. Kastjes waar bv. eieren, appels of besjes aangeboden worden zijn al vrij bekend, maar steeds vaker duiken er ook ‘kastjes’ op waar andere spulletjes in gevonden kunnen worden zoals boeken, planten, voedsel en zelfs verzorging- en menstruatie-artikelen worden aangeboden. Het idee van ‘weggeven en uitlenen’ is in opmars: om elkaar te helpen, om armoede tegen te gaan, om solidair te zijn. HAC Weekblad wil graag dieper in dit onderwerp duiken. Daarom deze oproep: heeft u zo’n kast of weet u waar zo’n kast staat? Laat het ons weten (via info@hacweekblad.eu of tel. 0032 11 757201)! Alle informatie is welkom, maar vergeet zeker niet het adres van de kast te vermelden. HAC Weekblad verzamelt de info en brengt hier binnenkort een reportage over.